Olay, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Sabancı Merkez Cami önünde 13 Ağustos 2011'de meydana geldi. İddiaya göre, şalgamın yanı sıra simit de satmaya başlayan Abdullah Uçar ile sadece simit satan Mehmet Fasih Tunç kaldırımda durdukları yer konusunda kavga etti. Tunç, yerden aldığı taşla Uçar'a saldırıp, başına vurdu. Kanlar içinde kalan Uçar kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Olayın ardından yakalanan Tunç ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, sanık Mehmet Fasih Tunç hakkında 'yaralama' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

'TAŞLA KENDİMİ SAVUNDUM'

Adana 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen duruşmada tahliye edilen sanık Tunç, daha önceki ifadesini tekrarlayarak olaydan dolayı pişman olduğunu belirtip beraatini istedi. Sanık Tunç, önceki ifadesinde şunları söyledi:

"Bir metre uzunluğundaki demir sopayı alarak bana vurmak istedi. Ben de kendimi korumak için yerden aldığım taşı attım. Taş omzuna çarpınca yere düştü. Elindeki sopayı alıp caminin bahçesine attım. Ama yere düştükten sonra tekrar ne ile vurduğumu hatırlamıyorum. Zaten bu esnada beni oradan uzaklaştırdılar."

İFADESİ ALINAMADI

Aldığı darbeyle yürüyemez hale gelen ve tekerlekli sandalye ile mahkemeye getirilen Abdullah Uçar'ın ifadesi, konuşamadığı için alınamadı. Sanıktan şikayetçi olduklarını belirten Uçar'ın çocuklarından 18 yaşındaki Mustafa Uçar, "Biz önce düştüğünü ve hastaneye kaldırıldığını öğrendik. Ancak olay yerine gittiğimizde sanığın yaraladığını öğrendik" dedi.

23 yaşındaki Rıdvan Uçar da "Babam yatağından kalkamıyor. Sürekli yattığı için sırtında yaralar çıktı. Şuuru yerine gelmedi. Konuşamıyor. Hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor" diye konuştu.

Abdullah Uçar'ın avukatı Mehmet Şerif Gündüz, davaya konu yaralamanın, 'öldürmeye teşebbüs' suçunu oluşturduğunu belirterek, mahkemenin görevsizlik kararı ile birlikte sanığın tutuklanmasına karar vermesini istedi.

DAVA AĞIR CEZADA GÖRÜLECEK

Mahkeme hakimi, sanığın eyleminin insan öldürmeye teşebbüs suçunu oluşturabileceği ve bu suçlara bakma görevinin de ağır ceza mahkemesi olması nedeniyle, görevsizlikle birlikte dosyanın Adana Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.

Sanık Mehmet Fasih Tunç, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanacak.



MKA(OA/CK)