Anadolu Gazetesi’ndeki silahlı saldırıyı gerçekleştiren, aynı zamanda Adapazarı Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı da yapan gazetenin imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz saldırıdan 12 saat sonra dün gece Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından Arifiye İlçesi'nde saklandığı barakada yakalanarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. 

Şeker hastası olduğu için insülin kullandığı belirlenen Uyumaz, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Yenikent Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Buradaki kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Uyumaz, susma hakkını kullanacağını ve Cumhuriyet Savcısına ifade vereceğini söyledi. Bugün öğleden sonra Sakarya Adliyesine sevk edilmesi beklenen Uyumaz’ın yakın çevresine, saldırıyı bir anlık öfke ile gerçekleştirdiğini söylediği öne sürüldü.

RECEP BOLAT İSTANBUL'A SEVK EDİLECEK

Saldırıda yaralanan Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Başkanı Recep Bolat, vücuduna isabet eden kurşunlardan birinin omuriliğine de ciddi zarar vermesi nedeniyle tedavi gördüğü Adapazarı Toyotasa Hastanesi'nde bir dizi ameliyat geçirdi. Tedavisi süren ve doktorlar tarafından uyutulan Bolat, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'nün isteği üzerine, tedavisinin İstanbul’da yapılması için ambulans helikopterle İstanbul özel Çamlıca Vatan Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

MUSTAFA SÜKE'NİN DURUMU AĞIR

Saldırıda yaralanan Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke’nin ise sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Saldırıda vücuduna 5 kurşun isabet eden Süke’nin tedavi gördüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir dizi ameliyat sonrası bu sabah saatlerinde fenalaştığı belirtildi. Sürekli kan verilen Süke, hastanenin yoğun bakım servisinde gözetim altında tutuluyor.

Saldırıda hayatını kaybeden Devrim Özergin'in cenazesi ise toprağa verilmek üzere İstanbul'a götürüldü.

GAZETELERDEN 'KARAGÜN' ORTAK BAŞLIĞI

Bu arada Sakarya’da yayınlanan bazı yerel gazeteler birinci sayfalarında 'Karagün' başlığıyla ortak bir çağrıya yer verdi. Anadolu Gazetesi’nde yaşanan saldırının yıllardır gözardı edilen sorunların patlaması olduğuna dikkat çekilen ortak çağrıda şöyle denildi:

"Sakarya  basınında yıllardır göz ardı edilen sorunlar, göz yumulan ihlaller, aksaklıklar ve günü kurtarma düşüncesiyle hoş görülen yanlışların faturası, pırıl pırıl üç basın emekçisine çıktı. Anadolu Gazetesi’ne dün görevlerini yapmaya giden Basın İlan

Kurumu’nun üç görevlisi ve denetçiler arasında yer alan Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke, yukarıda saydığımız yılların ihmali sonucu, kuralsızlığı hak sayan zihniyet tarafından kurşunlanmışlardır. Dört basın emekçisinden Devrim Ersin Özergin hayatını kaybetmiş, Basın ilan Kurumu Sakarya Şube Başkanı Recep Bolat ile Mustafa Süke ağır yaralanmış, kurulda yer alan Ökkeş Buğra Atılgan şans eseri yara almadan kurtulmuştur.

Anadolu Gazetesi’nde dün basın emekçilerine sıkılan kurşunlarda tetiği çeken aslında aranan katil zanlısı değil, yıllardır silahı kendi ayağına doğrultarak, nişan alıp bekleyen Sakarya basınıdır. Dün yaşanan bu acı olay, Sakarya basınının kendisiyle yüzleşme

vaktinin gelip geçtiğini gösteriyor. Bu nedenle bu acı olayı Sakarya basını için bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğine inanıyoruz ve üzerimize düşen görevi yapacağımıza söz veriyoruz.

Gazeteciliği salt ticari bir faaliyet olarak değerlendiren zihniyete, kamuoyunun haber alma hakkını bu kaygılarla gasp etmeye, şantaj ve tehditle terör estirmeye çalışanlara karş duracağımızı herkesin bilmesini istiyoruz."

ÇALIŞANLAR İŞ BIRAKTI ANADOLUGAZETESİ ÇIKMADI

Bu arada Adnan Uyumaz’ın sahibi bulunduğu Anadolu Gazetesi bugün çalışanlarının işi bırakması nedeniyle yayımlanmadı.



ZT,AG(MB/COŞ)