Geçen cumartesi günü Karaköprü Beldesi’nde devriye görevi yapan polis, üzerinde 2 kişi bulunan plakasız motosiklete ‘dur’ ihtarı yaptı. Polisin uyarısını dikkate almayarak kaçak 2 şüpheli, kovalamaca sonucu yakalandı. Kameralar tarafından da saniye saniye kaydedilen operasyonda yakalanan 2 şüphelinin üzerinde poşet dolusu para çıktı. Gözaltına alınan ve dolandırıcılıktan polis kaydı bulunduğu saptanan Abdülgani ve Hüseyin Kuluç isimli 2 kardeş, sorgusunda poşet dolusu parayı da aynı yöntemle elde ettikleri ortaya çıktı.

POLİS İNANDIRAMADI, JANDARMA GİTTİ

Şüpheli 2 kardeş sorgusunda, rastgele aradıkları numaradan karşılarına çıkan Antalyalı çiftçi Murat Arslan’ı, hesaplarından PKK’ya para aktarıldığını söyleyerek kandırıp, verdikleri hesaplara 45 bin 590 lira para yatırmasını sağladıklarını itiraf etti. Bu itirafın ardından polis temasa geçtiği ve gerçek polis olduğuna inandıramadığı Antalyalı çiftçinin evine jandarmayı göndererek gerçeği anlatıp, şikayetçi olmasını sağladı.

2 KARDEŞ TUTUKLANDI

Evine gelen jandarmaların olayı anlatması ile şoke olan Murat Arslan’ın şikayetinin ardından, polis sorgusu tamamlanan Kuluç kardeşler sevk edildikleri mahkemece; ‘Dolandırıcılık’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞANLIURFA’YA GELDİ, PARASINI GERİ ALDI

Çiftçi Murat Arslan, bankadan kredi çekip dolandırıcılara kaptırdığı polis operasyonuyla bulunann parasını almak üzere bugün kardeşi Hüseyin ile birlikte Şanlıurfa’ya geldi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen ve burada 45 bin 590 lira parasını alan Murat Aslan, polislere teşekkür etti. 2 gün boyunca savcı sandığı dolandırıcılar ile telefonla konuştuğunu ve çok korktuğu için her denileni yaptığını söyleyen Aslan, “Tutuklanma korkusu ile her denileni yaptım. Param olmadığı için gidip bankadan kredi çektim. Çok şükür ki; param geri geldi. Polislere çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın dikkatli olmasını istiyorum. Bu tuzağa ben düştüm, başkaları düşmesin” dedi.

POLİS KORUMASINDA HESABINA YATIRDI

Çiftçi Murat Arslan, teslim aldığı parasını bir poşete koydu ve bu kez çalınabileceği endişesiyle polisten yardım istedi. Bu istek üzerine Arslan, polis nezaretinde bankaya giderek 45 bin 590 lira parayı hesabına yatırdıktan sonra Antalya’ya döndü.



AL(HK/AK)