İstanbul'da faaliyet gösteren bir sigorta şirketi ödeneklerindeki fazla artışıntan dolayı şikayette bulundu. Şikayet üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasal düzenlemeler sonucunda trafik kazalarına karışanların aralarında anlaşarak düzenledikleri kaza tutanaklarında usulsüzlük yapıldığını tespit etti. 4 ay boyunca sürdürülen çalışmalarda 105 kaza dosyası incelendi. Şüpheli araçlarda yapılan incelemelerde ise dosyalarda hasarlı olarak gösterilen motosiklet ve otomobillerin herhangi bir trafik kazasına karışmadıkları tespitine ulaşıldı.


Çalışmalarını tamamlayan polis, örgütlü olarak sahte kaza tutanakları düzenleyen ve bu tutanakların işleme konulması için gerekli onayları veren aralarında 4 sigorta çalışanının da bulunduğu 1'i kadın 18 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin adreslerinde yapılan aramalarda ileri tarihler atılarak düzenlenmiş çok sayıda kaza tutanağı bulundu.


Çetenin bu güne kadar sahte 105 kaza dosyası düzenlediği ve bu dosyalarla özel bir sigorta şirketinden yaklaşık 1 milyon TL ödeme aldığı belirlendi. Gözaltındaki 18 kişi emniyetteki işlemlerin ardından Üsküdar Adliyesi’ne sevk edildi.