Hastaneye bacağından yaralı olarak gelen Halil İbrahim Ş. polise tanımadığı 4 kişi tarafından bıçaklanarak gasp edildiğini söyledi. Bir iddia bayiinde çalışan Halil İbrahim Ş. poliste verdiği ifadesinde “Akşam dükkanı kapatıp, hasılat olan 3 bin 900 lirayı yanıma alarak evime gitmek üzere yola çıktım. Yolda 4 kişi önümü kesti. Biri beni bacağımdan bıçakladı. Yanımda bulunan para ile cep telefonumu alarak kaçtılar.” dedi. Polis olaydan sonra soruşturma başlattı.


Gasp Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis gasp edilen cep telefonunun peşine düştü. Önceleri kapalı olarak görünen cep telefonunu bir süre sonra çalışmaya başladığı fark edildi. Polis farklı bir numarayla kullanılan cep telefonunu dinlemeye aldı. Yapılan çalışmalarda telefonu olayın sözde mağduru Halil İbrahim Ş. tarafından kullanıldığı tespit edildi.


Bunun üzerine polis Halil İbrahim Ş.’yi gözaltına aldı. Halil İbrahim Ş. olayı borçlarını ödemek için kardeşiyle birlikte planladığını söyledi. Polis sahte gasp olayıyla ilgili Selçuk Ş. ve iki arkadaşını daha yakaladı. Sözde mağdur Halil İbrahim Ş’nin hazırladığı plan gereği olayın gerçekçi gözükmesi için kardeşi Selçuk Ş.’den kendisini hafif şekilde bıçaklamasını istediği öğrenildi.


Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar Halil İbrahim Ş., kardeşi Selçuk Ş., Cemil E. Ozan C. Hüseyin G. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.