Hastanelerde yalnız başlarına tedavideki eşlerini bekleyen 70-80 yaşlarındaki kadınların, kendini doktor olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırılmaları üzerine Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’nce çalışma başlatıldı.

KAMERA KAYTILARINDAN TESPİT EDİLDİ

Ekipler, 5 yaşlı kadının dolandırıldıkları hastanelerin kamera kayıtlarını inceledi. Görüntülerde, 72 yaşındaki S.A. adlı mağdurun İsmail Y. ile birlikte hastane koridorunda yürüdükten sonra dışarı çıktığı görüldü. Ayrıca, M.A. adlı başka bir mağdurun da İsmail Y. ile birlikte bankadan para çektiği görüldü. Kameralara yakalanan İsmail Y.'nin fotoğrafları hastanelerde bekleyen güven timlerine dağıtıldı. Önceki gün Bakırköy’de bulunan bir hastaneye gelen İsmail Y. fotoğrafına bakarak kendisini tanıyan güven timlerince yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulaması yapılan İsmail Y., dolandırılan 5 yaşlı kadın tarafından da teşhis edildi. İşsiz olduğu ve dolandırıcılıktan elde ettiği paraları kiraladığı lüks araçlarla eğlence mekanlarda harcadığı ileri sürülen 33 yaşındaki İsmail Y. ifadesinde suçunu itiraf etti. 5 kadını 180 bin lira dolandırdığı öne sürülen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOLANDIRICLIK YÖNTEMİ

Şüpheli ve dolandırılan kadınların ifadeleri doğrultusunda dolandırıcılığın şu şekilde yapıldığı ileri sürüldü:

Şüpheli İsmail Y. hastane koridorlarında özellikle kimsesi olmadığı için tedavideki eşine refakat eden yaşlı kadınları hedef seçiyordu. Bu kadınlara yaklaşan İsmail Y. kendisini doktor olarak tanıtıyordu. Kadınlarla sohbet ederek güvenlerini kazandıktan sonra durumlarına göre “Emekli olmanızı sağlayabilirim. Ancak üzerinizde veya banak hesabınızda para olamaması gerkiyor" ya da “Tanıdığım zengin bir işadamının oğlu sizin gibilere para yardımı yapıyor. Ama sizde hiç para görünmesin" gibi bahanelerle kandırarak bankanın yolunu tutuyorlardı. Ardından üzerlerinde ve banka hesaplarında ne varsa alıp ortadan kayboluyordu.

(BB)