İstanbul'dan feribotla geldiği Yalova'da, Vali Esengül Civelek ve Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız'ı makamlarında ziyaret eden Bakan Şahin, daha sonra esnafı dolaşıp sorunlarını dinledi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, belediyelere yönelik soruşturmalarda 'Neden Ak Partili Belediyeler Soruşturulmuyor' eleştirileri yapıldığını hatırlattı. Şahin, şunları söyledi:

"CHP'li arkadaşlar doğal olarak kendi belediyelerini takip ediyorlar. Ak Partili belediyeler hakkında da en az o kadar soruşturma ve inceleme var. Ama herkes kendi yakınını takip ediyor. Biz iktidar olarak bunun şikayetini yapamıyoruz. Çünkü belediyelerimizi biz soruşturuyoruz."

"RİCCİARDONE'NİN KENDİ GÖRÜŞÜ"

Bakan Şahin, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin, geçen hafta gazetecilerle sohbet toplantısında Uludere olayı ile ilgili "Türkiye'ye istihbarat desteğimiz var ancak hedef belirlemesinde biz yokuz" sözleri hatırlatılınca, "Bu kendi görüşürüdür. Bu Uludere'deki genel olarak söylenen bir husustur. Hayatın her döneminde hata olabilir. Genel bir şey söylemiştir" yanıtını verdi.