TV'nin gözde dizilerinden Sahil Güvenlik'te (Baywatch) rol alan 44 yaşındaki Donna D'Errico, aya çıkan Amerikalı Astranot James İrwin'in 1980 sonrası Türkiye'ye gelerek başlattığı Nuh'un Gemisi aramalarına devam etmek isterken, kayıtlara göre 27 Temmuz'da Ağrı Dağı'na çıktı. 9- 10 yaşlarında etkilendiği Nuh'un Gemisi hakkında araştırmalar yapan D'Errico, 9 kişilik bir ekiple Ağrı Dağı'nın deniz seviyesinden 5 bin 100 metre yüksekliğinde iddiaya göre rota değişikliği yaparak Nuh'un Gemisi kazılarının yapıldığı bölgede araştırmalara katıldı.

BUZDA KAYARAK DÜŞMÜŞ

Avrupalı turistlerin tırmanış amaçlı turları 3 gün sürerken, D'Errico'nun bir haftalık turu sırasında buzda kayarak kaza geçirdiği belirtildi. Yüzü, dudakları şişen, vücuduna dikiş atılan sanatçının, rota dışına çıktıklarının belli olmaması için durumu ilgili makamlardan sakladığı öne sürüldü. Ekipte bulunan arkadaşları tarafından sanatçının kaza geçirdikten sonraki durumunu gösterir fotoğraf 'TMZ.com' sitesine verildi.

Motley Crue grubunun bas gitaristi Nikki Sixx'ten 2007 yılında boşanan ve bu evlilikten olan 2 çocuğunu ABD'de bırakarak Türkiye'ye gelen maceraperest aktristin ülkesine döndüğü tahmin ediliyor.
Öte yandan Nuh'un gemisini bulmak için Amerika'dan fanatik Hıristiyanlar, her mevsimde Ağrı Dağı'nın yolunu tutuyor. Şapka buzulların olduğu kesimde, ama rota dışında teknik donanım ve jenaretör bile çıkaran Amerikalılar, buzulların derinliklerinde kutsal geminin izlerini arıyor. 



DHA(KS/COŞ)