Sapanca'da 2009 yılından itibaren faaliyet gösteren ve 14 ülkeye ihracat yapan Nida Su Fabrikası yetkilileri Sağlık Bakanlığının açıklamasının kendilerini şoke ettiğini söyledi. Sularında güven sorunu yaşamadıklarını söyleyen Kalite Güvence Müdürü Tuğba Çoban, şunları söyledi:

"Burada suyun fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini gerçekleştiriyorum. Bir de her ay iki defa olmak üzere yine ilçe sağlık yetkilileri gelip buradan numune alıyorlar. Alınan numuneler benim yaptığım parametrelere ek olarak test ediliyor. Benim burada yaptığım analizler ve gönderdiğim numunelerden alınan sonuçlar hep paralellik göstermekte. Son damacana olaylarında hiç istemediğimiz, çok şaşırtıcı durumlarla karşılaştık. Pazartesi günkü numunemizin de temiz çıkacağına eminim. İlk analizler biraz aceleye geldi, çok yoğunluk oldu. Karıştırılabilir, çok dikkat edilmemiş olabilir çünkü orada çalışanlarda yoğun bir şekilde çalıştılar. İkinci analiz sonuçlarında daha titiz olacaklarına, dikkatli davranacaklarını düşünüyorum ve hakkımız neyse o çıkacaktır."

Nida Su Genel Müdür Yardımcısı Mihriban Muradova, Sapanca’dan Japonya’ya su ihracatı yaptıklarını belirterek, "Suların kalite ve değerleriyle ilgili bir problem yoktur. Değerlendirme süreci çok hızlı yaşanmıştır. Bizler Japonya’ya bile su ihraç ediyoruz, onlar bu konuda dünyadaki en hassas ülke olmasına rağmen Japonlar suyumuzu test ettiklerinde 'İşte aradığımız su budur' demişlerdir. " dedi



ZT(MB/ESM)