Kapatılan Seka Kağıt Fabrikası alanına kurulan ve burada çekilen ilk dizi projesi olan, başrollerinde Türkan Şoray'ın da rol aldığı 'Bir Zamanlar Osmanlı' dizisi figüranları, TRT'nin raytingler düşük çıkarak diziyi yayından kaldırması üzerine bugün İzmit'te Perşembe Pazarı alanında bir araya geldi. Diziye figüran sağlayan BG Ajans'ın sahibi Bekir Gündoğdu organizasyonuyla gerçekleştirilmesi planlanan yürüyüş katılımın az olması nedeniyle iptal edildi.

En çok figüranın rol aldığı belirtilen dizinin yayından kaldırılmasını eleştirmek ve yayınına devam edilmesi amacıyla planlanan yürüyüşe sadece 25 kişi katıldı. BG Ajans'ın sahibi Bekir Gündoğdu, "Diziye sahip çıkılmasını istedik. 600-700 kişiyi bizzat arayarak davet ettik. Ama sonuç ortada. Demek ki İzmitliler bu diziye sahip çıkmadı, demek ki istemiyorlar" dedi.

Dizide, Osmanlı'nın olduğu gibi anlatıldığını belirten Gündoğdu, şöyle devam etti:

"İzmit'e kazanç sağladık. Ama İzmit halkı platoda dizi çekildiğinden bile habersizdi. İzmit halkı bize çok duyarsız kaldı. Biz Osmanlı'yı olduğu gibi anlattık, sanat yaptık. İlk 13 bölümde sıkıntılar vardı ancak 14-20 bölüm arasında her şey değişmişti. Biz sadece dizinin yeniden başlaması için sesimizi duyurmak istemiştik ama katılım beklediğimiz gibi olmadı."



OU(MB/İD)