İnceleme gezisine Vali Halil İbrahim Daşöz, İzmir Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Erol Altun, Manisa 22'nci Şube Müdürü Bülent Demirayak ve İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin katıldı. Heyet ilk olarak, sabah erken saatlerde Sabuncubeli Tüneli'nin il sınırı içindeki tünel açma çalışmalarını, ardından çevre yolunu inceledi.

İncelemelerin sonunda Anemon Otel'de basın toplantısı düzenleyen Vali Daşöz, öncelikle Sabuncubeli Tüneli'nin belirtilen 2 yıllık süre içerisinde bitirilip hizmete sunulacağını söyledi. Daşöz, "Tünelin yapım aşaması sırasında müteahhit firma tarafından projede bir takım değişiklikler oldu. Kamuoyunda 'Tünel çalışmaları sırasında toprak kayması yaşandı. Proje bu nedenle değişti' şeklinde açıklamalar yer aldı. Ancak konu böyle değil. Müteahhit tüneli daha cazip hale getirmek için yolu 1.5 kilometre daha uzattı. Yani tünelin uzunluğu 3.9 kilometreden 5.5 kilometreye yükseldi. Şu anda İzmir tarafından da Manisa tarafından da çalışmalar hızla başladı. Tünele biraz geç başlanılmış olabilir. Ancak belirtilen 2 yıllık süre içerisinde Sabuncubeli Tüneli hizmete sunulacak. Tünel, yap-işlet-devret modeli ile 150 milyon liraya mal olacak" dedi.

Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Erol Altun da, tünelin hizmete girmesiyle İzmir-Manisa arasındaki seyahat süresinin 10 dakikaya kadar ineceğini ve özellikle yaşanan kazaların önüne geçileceğini söyledi.

ÇEVRE YOLU BİR AY SONRA HİZMETTE

Vali Halil İbrahim Daşöz, il sınırları içindeki 16 kilometrelik çevre yolu yapım çalışmalarında son aşamaya gelindiğinin altını çizdi ve bir ay sonra çevre yolunun hizmete gireceğinin müjdesini verdi. Daşöz, "Çevre yolu Manisa'nın en önemli gündem maddelerinden biri. Artık son aşamaya gelindi. Şimdi ikinci kat sıcak asfaltlama çalışmaları başladı. Önümüzdeki ay sonuna kadar çevre yolunu hizmete açmış olacağız. Çevre yolunun açılması ile şehir merkezinin içinden geçen Mimar Sinan Bulvarı diye adlandırdığımız İzmir-Bursa yolu Manisa Belediyesi himayelerine devredilmiş olacak. Yani karayolları denetiminden çıkıp, belediyenin denetimine girecek. Ayrıca çevre yolunun açılması ile günde 40 bin aracın geçtiği Mimar Sinan Bulvarı'ndaki trafik yükü de hafiflemiş olacak" diye konuştu.

GEDİZ KÖPRÜSÜNE YONCALI KAVŞAK PROJESİ

Daşöz ayrıca, Manisa-Akhisar yolu üzerinde Manisa-Turgutlu yolunu bağlayan Gediz Köprüsü kavşağında bir yoncalı kavşak çalışması başlayacağını söyledi. Vali Daşöz, "İstanbul yolunun geçtiği Manisa-Akhisar yolunun çevre yoluna bağlantısı sağlandı. Ancak Ankara'ya giden Manisa-Turgutlu yolununda çevre yoluna bağlantısını sağlamak amacıyla Gediz Köprüsü'ne yoncalı bir kavşak yapılması hedefleniyor. Şu anda projesi hazır, ancak yoncalı kavşağın yapılacağı alan belediye imar planı içerisinde. Belediyenin burada bir imar değişikliği yapıp, alanı karayollarına devretmesi gerekiyor. Bu konuda gerekli girişimleri başlattık" diye konuştu.

Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Altun ise, Gediz Yoncalı Kavşağı'na bir an önce başlanabilmesi için belediyenin imar değişikliğini kısa zamanda yapması gerektiğini belirtti. Altun, "Projesi şu anda hazır. Ayrıca ihalesi bile yapıldı. Sadece belediyenin imar değişiklini yapıp, alanı bize devretmesini bekliyoruz. Eğer imar değişikliğini en kısa sürede tamamlarsa 2 yıl içerisinde yoncalı kavşak çalışmasını bitireceğiz" dedi.



İK(AÖ/AAA)