92 yaşında ölen Ülker için Fatih Camii'nde düzenlenen öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra siyaset ve iş dünyasından birçok isim katıldı. Törende, Sabri Ülker'in oğlu Murat Ülker, damadı Orhan Özokur, torunları Ali Ülker, Ahmet ve Ömer Özokur taziyeleri kabul etti.


Ülker ailesine taziyelerini iletmek isteyenlerin caminin avlusunda kuyruk oluşturduğu törende namaz öncesi camide Kur'an okundu. Daha sonra öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ülker'in Kabe'den getirilen örtüyle örtülü tabutu omuzlara alındı. Başbakan Erdoğan da tabuta omuz vererek, tabutu bir süre taşıdı. Ülker'in cenazesi toprağa verilmek üzere Eski Kozlu Mezarlığı'na götürüldü.


HAYIR İŞLERİYLE TANINMIŞ DEĞERLİ BİR BÜYÜĞÜMÜZDÜ


Törene katılan Binali Yıldırım, "Sabri Bey ömrü boyunca çalışan, çabalayan, bu ülkenin insanına iş, aş sağlamak, ülkenin kalkınması, refahı için üreten bir insandı. Hayırsever bir işadamımızdı. Dolu dolu bir iş hayatı ve hayır hasenatı birlikte gerçekleştirdi" derken, Ertuğrul Günay, "Türk iş dünyasında çevresine yardımla, hayır işleriyle tanınmış değerli bir büyüğümüzdü" dedi. HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da, Türkiye'nin büyük bir insanı kaybettiğine söyleyerek, "Sabri amca, benim rahmetli babam İsmail Niyazi Kurtulmuş'un da İlim Yayma Cemiyeti'nden dostuydu, arkadaşıydı. Sabri Ülker, Türkiye'de nerede bir hayır faaliyeti varsa, oradaydı. Bütün camiamızın gönlünde taht kurdu, elinden tuttu" diye konuştu.


SANAYİ VE SEKTÖRÜMÜZ İÇİN BÜYÜK BİR KAYIP


Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "Tahmin ediyorum Hacı beyin de iyi bir sedası var Türkiye çapında. İyi bir insandı Allah rahmet eylesin" dedi. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil de, "Türkiye en önemli işadamlarından birini kaybetti" şeklinde konuştu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de, "Türk sanayisinin, Türk milletinin başı sağolsun. Çok değerli bir sanayiciyi kaybettik" diye konuştu.


İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Tanıl Küçük, Sabri Ülker'in önemli bir sanayici olduğunu vurgulayarak, "Ben sektöre 24 yaşında girdim. İlk tanıdığım şahsiyetlerden biri olmuştu rahmetli. Son derece farklı, çok mütevazi bir insandı. Sanayi ve sektörümüz için büyük bir kayıp. Ama özellikle güzel tarafı şu, bıraktığı eser emin ve güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor" dedi.

A Milli Basketbol Takımı Genel Menajeri Harun Erdenay da "10 sene Ülkerspor forması giydim. Çok üzüntülü bir günümüz. Sporda her zaman gerek Murat Bey olsun, gerek Orhan Bey olsun her zaman destek oldular. Sabri Bey de elinden geldiğince bir-iki tane maçımıza gelmişti. Bütün ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum" diye konuştu. Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun ise "Sabri Ülker Bey aynı zamanda bizim vakfın onur üyesiydi. İnsanların hayırlara ve hizmetlere zaman ve imkanını ayırması açısından büyük bir örnektir Sabri Ülker" dedi.


 


DG-UC (BB) (FOTOĞRAF)