İSTANBUL, Her yıl yaklaşık 380 yeni öğrenci olmak üzere, toplamda 1300'den fazla üniversite öğrencisine burs veren Sabancı Vakfı, 2012-2013 eğitim yılında da lisans ve ön lisans düzeyindeki öğrencilere burs desteği sağlayacak. Sabancı Vakfı'ndan burs almaya hak kazanan lisans düzeyindeki öğrencilere her ay 330 TL, ön lisans düzeyindeki öğrencilere ise 180 TL burs ödemesi yapacak.


Öğrencilere, Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreyle nakit ödenen Sabancı Vakfı bursları karşılıksız olup, öğrencilere mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor. Sabancı Vakfı bursları hakkındaki detaylı bilgiye www.sabancivakfi.org http://www.sabancivakfi.org. tr web sitesinden ulaşılabiliyor.


BAŞVURULAR 15 EKİM'DE SONA ERİYOR


Sabancı Vakfı bursları için ilan edilen koşullara uygun öğrenciler, burs başvurularını kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin öğrenci işleri ya da burs ofislerine yapabiliyor. 2012-2013 eğitim yılı burs başvuruları için, gerekli belgelerin 15 Ekim 2012 tarihine kadar ilgili ofislere teslim edilmesi gerekiyor. Belirtilen tarihten sonra ya da Sabancı Vakfı'na burs başvurusu yapılamıyor.


4 FARKLI BURS PROGRAMI


Sabancı Vakfı'nın burs kontenjanı ayırdığı üniversitelere (Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik) tam zamanlı statüde yeni yerleşen öğrencilere yönelik burs programları ve engelli öğrencilere yönelik Engelli Öğrenciler Bursu bulunuyor:


- Üniversiteye Giriş Bursu, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayan öğrencilere veriliyor. Bursiyerler, üniversitelerin burs komiteleri tarafından belirleniyor.


- Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini yine bu illerden birinde tamamlayarak LYS'de yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen her ilden 1'er öğrenciye veriliyor. Bu burslardan yararlanacak öğrencileri ÖSYM'den alınan bilgiler neticesinde Sabancı Vakfı belirliyor ve bursiyerler üniversiteler tarafından bilgilendiriliyor.


- Sabancı Vakfı-Vista Bursu, burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin meslek yüksekokullarına bağlı 2 yıllık “Turizm ve Seyahat Hizmetleriö ile “Turizm ve Otel İşletmeciliğiö Bölümlerine en az 65 ortaöğretim başarı puanı ile sınavsız yerleştirilen öğrencilere veriliyor. Bursiyerler üniversitelerin burs komiteleri tarafından belirleniyor.


- Engelli Öğrenciler Bursu; görme, ortopedik ve işitme engelli grupları içerisinde olup, LYS'de yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen her gruptan 5'er öğrenciye veriliyor. Bu burslardan yararlanacak öğrenciler, ÖSYM'den alınan bilgiler neticesinde belirlenerek yerleştirildikleri üniversiteler aracılığıyla veya Sabancı Vakfı tarafından bilgilendiriliyor.


 


GO