Antalya'da 10 yılı aşkın süredir hizmet veren Özel Eduant Uluslararası Rus Okulu ile Antalya Turizm Akademisi Derneği tarafından düzenlenen BDT ülkelerinden ilköğretim ve lise öğrencilerinin katıldığı Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nın dördüncüsü başladı. 1 hafta sürecek bilim olimpiyatlarının açılışı, Kundu'da bunan Kremlin Palace Hotel'de gerçekleştirildi.

Açılış törenine Antalya'nın Rusya Başkonsolosluğu Ataşesi Aynur Yanturin, Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya ve öğrenciler katıldı. Bilim olimpiyatlarının açılışı nedeniyle katılımcı ülkeler ve bölgeler adına öğrenciler meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Açılış töreninde dans gösterilerine de yer verildi.

Olimpiyatlarda Rusya Federasyonu, Kazakistan, Ukrayna, Belarus, Özbekistan, Azerbaycan gibi ülkelerden 800'e yakın ilköğretim ve liselerden 4'ten 11'nci sınıfa kadar 9-16 yaş arası öğrenciler yarışıyor. Yarışmalar matematik, Rusça ve İngilizce alanlarında yapılıyor. Bilim olimpiyatları için 1 hafta Antalya'da olacak öğrenciler için ayrıca Büyükçaltıcak'ta sportif ve turizme yönelik yarışmalar gerçekleştirilecek.

DERECEYE GİRENLERE 1 HAFTA TATİL

Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu Ataşesi Aynur Yanturin, yarışmada dereceye giren öğrencilere Rusya Başkonsolosluğu ve Pegas Tur birlikteliğinde Antalya'da 1 hafta tatil hediye edileceğini söyledi. Yanturin, iki ülke arasındaki turizm işbirliğinin artırılması ve ilişkilerin geliştirilmesi açısından bilim olimpiyatlarının güzel bir örnek olduğunu dile getirdi.

HEPSİ BİRER TURİZM ELÇİSİ OLACAK

Bu yıl bilim olimpiyatlarına katılan öğrenci sayısının 800'e yükseldiğini açıklayan Antalya Turizm Akademisi Derneği Başkanı ve Özel Rus Okulu sahibi Victor Bikkenev, bugüne kadar katılan tüm öğrencilerin Antalya için birer gönüllü turizm elçisine dönüştüğünü söyledi.