İzmir’de Romanlar'ın yoğun olarak görüldüğü Yenişehir semtinde, mahalle sakinleri zehir tacirlerine isyan etti. Muhtar Ali Yangır öncülüğünde düzenlenen toplantıda özellikle kadınlar uyuşturucuya karşı daha etkin bir mücadele istedi.

Çocukların sokak aralarında dolaşan uyuşturucu tacirlerinin yönlendirmeleriyle küçük yaşlardan itibaren bağımlı olduklarını söyleyen mahalle sakinleri, bu durumun ileri dönemde daha tehlikeli olaylara yol açtığını dile getirdi. Mahalleli ayrıca, çocukların daha önce esrar kullandığını, ancak son zamanlarda daha da tehlikeli olan 'Bonzai' denilen sentetik bir uyuşturucu kullanmaya başladığını, bu nedenle de çok sayıda kişinin tedavi altına alındığını söyledi. Çocuğunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu söyleyen annelerden H.G., "Çocuğum küçük yaşta uyuşturucuya alıştı. Sonra uyuşturucuya para bulmak için de hırsızlık yapmaya başladı. Şimdi de tedavi olması için hastane hastane gezdiriyorum. Yetkililer bir an önce bizim sorunumuza çare bulsunlar" dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Yapılan konuşmalarının ardından, uyuşturucu satıcılarıyla daha etkin mücadele yapılması isteklerini içeren dilekçeler imzalanmaya başlandı. Bu dilekçelerin daha sonra Valilik ve Emniyet Müdürlüğü’ne ulaştırılacağı bildirildi. Bu sırada toplananlara seslenen Yenişehir Mahallesi Multarı Ali Yangır, uyuşturucu sattığını bildikleri 30 aile ile uyuşturucuya alışmış gençlere istihdam sağlanması durumunda, bu sorunun kökten çözüme kavuşacağına inandıklarını söyledi.

EN SON HELİKOPTERLİ OPERASYON DÜZENLENDİ

Yenişehir semtinde oturanların isyan ettiği uyuşturucu satıcılarına yönelik olarak, geçen ekim ayında, aralarında özel hareket timlerinin de bulunduğu 650 polis, helikopterin de kullanıldığı operasyon düzenlemişti. Eş zamanlı yapılan baskınlarda, uyuşturucu ticareti yaptıkları belirlenen 30 kişi gözaltına alınmıştı.



TY(İÖ/İD)