Rize Belediye Meclisi, Gündoğdu Beldesi'nin Rize Belediyesi’ne bağlanması için meclis kararı aldı. Rize Valiliği’ne bildirilen karar, onay için Bakanlar Kurulu’na gönderildi. Bakanlar Kurulu’nun ardından Danıştay’ın da onayı ile yapılacak ilk mahalli idareler seçiminin ardından Gündoğdu Beldesi mahalle olacak ve Rize Belediyesi sınırlarına dahil edilecek. Ancak karara tepki gösteren yöre sakinleri, 'Gündoğduluyuz, Rize’ye bağlanmak istemiyoruz' sloganı ile imza kampanyası başlattı. 4 bin 200 seçmeni bulunan beldede ilk haftada 3 bin 560 kişi kampanyaya katılarak imza verdi.

'SEÇİM ZAMANI GÜNDOĞDU’YU İLÇE YAPACAĞIZ DEMİŞTİK'

Gündoğdu Belediye Başkanı AK Parti'li Süleyman Yıldız, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’nde düzenlediği basın toplantısında belediyelerinin tüzel kişiliğinin kaldırılarak, belde sınırlarının il belediyesi sınırlarına dahil edilmesine ilişkin Rize Belediyesi’nin meclis kararı aldığını, kararı da gazetelerden öğrendiklerini kaydetti. Göreve talip oldukları dönemde muhalif parti adaylarının, "AK Parti’ye oy vermeyin, onlar Gündoğdu’yu Rize’ye bağlayacaklar" söylemlerinde bulunduğunu ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Biz ise bu söylemler karşısında partililerimizle görüşerek, Gündoğdu’yu ilçe yapmak için söz verdik. Gündoğdu sahildeki en şirin yerleşim yerlerinden biri. 7 ilçeden ve 8 beldeden nüfus olarak daha büyük, sosyal, ekonomik ve kültürel yönden her gün büyüyen bir yerleşim merkezi. Görevde olduğumuz 3 yıl içinde mevcut konut sayısında yaklaşık yüzde 20 gibi bir artış oldu, insanlar bu bölgede yaşamayı ayrıcalıklı olarak gördü. Gündoğdu’nun tüzel kişiliğinin kaldırılarak, Rize İl Belediye sınırları içine dahil edilmesinin Belediyemize hiçbir katkısının olmayacağı açıktır. 3 bin 560 kişinin, 'Gündoğduluyuz, Rize’ye bağlanmak istemiyoruz' sloganının altına attığı imzaların dikkate alınacağını ümit ediyorum."