RİZE BELEDİYESİ'Nİ ŞİKAYET ETTİ

Yemişlik Köyü’nde oturan Çaykur işçisi Mehmet Koçoğlu, evinin yakınında tavuk çiftliği kurdu. 150’ye yakın tavuk besleyen Koçoğlu, üç ay önce tavuklarını yemlemek için geldiği çiftliğinde 87 tavuğun telef olduğunu gördü. Tavukları çevrede dolaşan başıboş köpeklerin telef ettiğini öne süren Koçoğlu, köpekleri şehirden toplayarak köye bıraktığını iddia ettiği Rize Belediyesi’ni, BİMER, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Rize Valiliği ile Hayvan Hakları Federasyonu’na başvurarak şikayet etti.

ESKİ KÖY OKULUNDA TAVUK BESLİYOR SUÇLAMASI

Ancak bir sonuç alamadığı şikayet Koçoğlu’nun başına dert açtı. Rize Valiliği, iddiaya göre Koçoğlu hakkında, eski köy okulunda tavuk beslediği suçlamasıyla inceleme başlattı. Rize Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu’nda görevli iki müfettiş Yemişlik Köyü’ndeki eski köy okuluna baskın düzenledi. Harabeye dönen okulda inceleme yapan müfettişler, okulun boş olduğunu gördü. Müfettişler bunun üzerine, "Öğrenci yetersizliği nedeniyle kapatılan eski köy okulunda izinsiz tavuk ve hayvan beslediği iddiası üzerine mahallinde yaptığımız incelemede eski köy okulunda tavuk ve hayvana rastlanmamıştır. Okulda tavuk beslenmiyor" yönünde tutanak tutarak, Mehmet Koçoğlu ile köy muhtarı Şefik Uzun’a imzalattı. Müfettişler, "Okulda tavuk var mıydı?" şeklindeki soruya "Biz tavuk görmedik" diye yanıt verdi. 

SEN MİSİN ŞİKAYET EDEN!

Mehmet Koçoğlu, tavuklarını belediyenin bıraktığı köpeklerin telef ettiğini belirterek, bu olaydan sonra şikayette bulunmasının ardından bir işlem yapılmamasına rağmen kendisi hakkında inceleme başlatıldığını söyledi. Koçoğlu, "Bu şikayetimden bir sonuç alamadım ama, 'Sen misin şikayet eden?' denilerek hakkımda inceleme başlatıldı. Okulu çiftliğe çevirdiğim ve tavuk beslediğim iddia edildi. Evim okulun yanında. Öyle bir algı oluşmuş olabilir. Müfettişler geldi, baktı ancak tavuk göremedi. Müfettişler, tutanak tuttuktan sonra köyden ayrıldı. Zaten bu okula okul demek için şahit lazım" dedi. Koçoğlu, "Tavuklarım gitti, tavuklarımın peşine giderken bir kez daha mağdur edildim. 2 bin lira zarar ettim ama bu şikayetimden sonra başıma daha neler gelecek bakalım. Tavuklarım katledildi, kimse arayıp sormadı. Ama hakkımda hemen inceleme başlattılar. Kimse tavukların ne olacak demiyor" diyerek tepkisini dile getirdi.