Ceylanpınar'ın karşısında bulunan Resulayn'da devam eden çatışmalarda ordu birlikleri ile çarpışan muhalifler, DHA ekibi tarafından görüntülendi.

Dünden bu yana ordu birlikleri ile çatışan muhaliflerin, Ceylanpınar sınırına 200 metre uzaklıktaki bir okulu karargah olarak kullandığı görüldü. Okulun girişinde silahlı kişilerin nöbet tuttuğu ve sık sık silahlı muhaliflerin üzerlerine otomatik tüfek ve uçaksavar yerleştirdikleri araçlarıyla okula geldikleri görüldü. Bu arada karargah olarak kullanılan okula, bir grup siyah kıyafetli, yüzü maskeli ve silahlı olarak geldi. Muhaliflerin karargah olarak kullanılan okulda görüşmeler yaptıktan sonra, çatışmaların sürdüğü bölgelere takviye olarak gittikleri öğrenildi.

SURİYE TANKLARI GELDİ

Öte yandan dün şiddetli çatışmaların olduğu Resulayn'a, ordu birliklerinin de takviye güç gönderdiği bildirildi. Haseki'den yola çıkan tanklar, Resulayn'a yakın bir noktaya konuşlandı ve buradan muhaliflerin bulunduğu alanlara top atışı yapmaya başladı. Havan mermilerinin de atıldığı Resulayn'da, vurulan noktalardan zaman zaman dumanlar yükseliyor.

Asker ve polislerin yoğun güvenlik önlemi aldığı sınır hattında ise vatandaşların uzaklaşmaları konusunda sık sık uyarı anonsları yapılıyor.

Öte yandan çatışmalardan kaçan çok sayıda Suriyeli, sınırı aşarak Türkiye'ye gelmeye devam ediyor.



(HK/AAA)