Mardan Palace Hotel'in sahibi Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un, Antalya'nın Aksu İlçesi Kemerağzı Köyü'ndeki oteller mevkiinde bulunan Red White Restaurant'ta iki yıl önce verdiği 10 bin dolarlık bahşiş sonrası garsonlar arasında 'parayı paylaşma' kavgası çıktığı ileri sürüldü. Konuklarıyla birlikte yemek yiyen milyarder Telmanov'un, mekandan çıkarken bir garsona 10 bin dolar bahşiş bıraktığı ve bahşişin paylaşımı sırasında garsonlar arasında kavga çıktığı, restoranda ağır hasar oluşması üzerine mekan sahibinin garsonları mahkemeye verip masrafların kavgacı garsonlar tarafından karşılanmasını talep ettiği iddia edildi.

Gazetelere de yansıyan bu iddialar arasında, Telman İsmailov'un 'tanık' sıfatıyla mahkemeye ifade vermeye çağrıldığı da yer aldı.

Olayın geçtiği mekan olan Red White Restaurant'ın sahibi Necati Kostik, iddiaları yalanladı. "Bahşiş doğru ama kavga yalan" diyen Kostik, "Sözkonusu iddialara ilişkin yemek 2 yıl önce yenildi. Bu haberler nereden çıktığını bilmiyoruz, böyle bir olay bundan 2 sene önce yeni açıldığımız zaman yaşandı. Sayın İsmailov teşrif buyurdular, hayırlı olsun diye. Çıkarken de bahşiş bıraktı ama burada böyle bir kavga, gürültü gibi hiçbir şey olmadı. Kavga gibi bir olay olmadığı gibi mahkemeye intikal eden bir durum da dolayısıyla olmadı" diye konuştu.

Telman İsmailov'un yemeğine eşlik eden inşaat mühendisi Ömer Yücesoy, sözkonusu bahşişi İsmailov'un garsonlara dağıtmak için kendisine verdiğini ve parayı masaya bıraktığını, kesinlikle hiçbir kavga veya benzeri bir durumun yaşanmadığını, İsmailov'a da mahkemeyle ilgili bir davet gelmediğini söyledi.



MÇ(SU/SS)