Çankaya İlçesi’nde kütüphaneyi andıran evinde görüştüğümüz Rahşan Ecevit, ömrünün 60 yılını geçirdiği merhum eşi Bülent Ecevit ile çok dolu ve güzel şeyler yaşadıklarını belirtirken, "Bunları hepsini yazmak uzun zaman alıyor. Kitabın bitmesine çok var. Ama bitireceğim" dedi. Bülent Ecevit’in kitaplarını daktiloda yazdığını hatırlatan Raşhan Ecevit, "Ben bilgisayara geçtim. Kitabı bilgisayarda yazıyorum. Gerçi son dönemlerinde Bülent de bilgisayara geçmeye başlamıştı" diye konuştu.

"ARAŞTIRMA KOMİSYONU İSTERSE GÖRÜŞÜRÜM"

Raşhan Ecevit, TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'ndan kendisine görüşme isteği gelmediğini anlatırken, "Şu ana kadar bana ulaşan bir şey yok. Ancak, isterlerse görüşürüm. O süreçte yaşananlar ve yaşadıklarımız, şahit olduklarımız ne varsa anlatırım" dedi.

Son dönemlerde Bülent Ecevit'in yakın koruması Recai Birgün’ün açıklamalarına da değinen Rahşan Ecevit, "İddia ettiği çoğu şeyler hayal ürünü. Söylediği, iddia ettiği şeyler akla mantığa aykırı şeyler" ifade etti.

Rahşan Ecevit, Çankaya'daki Oran semtindeki evinde Bülent Ecevit’in masasında, yüzlerce belge ve kitabı tarayarak 'Bülent ve Ben' kitabını yazdığını, artan zamanlarda  ev işleri, bahçedeki çiçeklerin bakımı ve kedileriyle ilgilendiğini, sağlığının yerinde olduğunu sözlerine ekledi.



FK(FK/İD)