Galatasaray Meydanı’ında saat 13.00’de bir araya gelen yaklaşık 100 kişilik topluluk, ‘Katil Rusya İstanbul’dan defol’, ‘Katil Rusya, Suriye’den defol’ diye slogan atarak, Suriye Bayrakları ile Rus Başkonsolosluğu'na yürüdü.

Çevik kuvvetin yoğun güvenlik önlemi aldığı Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu önünde önce Çeçence, daha sonra Türkçe konuşan, Çeçen muhaciri ve şehit eşi Hatice İbragimova, “Müslümanları öldürüyorlar. O kafirlere harcadıkları paraları biraz da Müslümanlar'a harcasınlar. Biraz burada yaşayan Çeçenler'e harcasınlar. O kadar sevap olacak. Ne oldu size neler yapıyorsunuz. O kadar Çeçenleri öldürüyor. O kadar Müslümanları öldürüyor. Siz Müslümanlar'ı öldüren kafiri ağırlıyorsunuz. Ne oldu size?” diye konuştu.

ÖZGUR- DER Genel Başkanı Rıdvan Kaya da yaptığı konuşmada, “Rusya katil rejimi verdiği destekle, orada bir takım menfaatlerini devam ettirme kaygısı güdüyor. Ama aynı zamanda, gerek bütün dünyadaki Müslüman halklarını, gerekse bütün yeryüzünün adaletli halklarının gözünde bağışlanamaz bir insanlık suçu işlediği için de, kapkara bir leke ile lekelenmektedir. Buradan Putin’in Türkiye’ye gelişi vesilesiyle gerek Rusya yetkililerine, gerekse Rus halkına şunu vurgulamak istiyoruz. Halklar birbirine düşman olmamalıdır. Ama bu halklara kendi halklarına, mazlum insanlara yapılan suçlara da asla sessiz kalmamalıdır. Rusya halkı da aynı Çeçenistan’da olduğu gibi, Suriye’de olduğu gibi Rusya’nın işlediği suçlara karşı tepki koymalıdır. Deniyor ki, Rusya’nın çıkarı var. Hiçbir çıkar, hiçbir menfaat Suriyeli bir çocuğun tek bir tane Suriyeli masum bir kadının öldürülmesini asla meşrulaştıramaz” dedi.

İmkan-Der Genel Başkanı Murat Özer da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İslam hilafetinin son toprağı olan Osmanlı’yı yıkmak için ordularını gönderen Rusya’nın devlet başkanı şimdi Dolmabahçe Sarayı’nda ağırlanıyor. Biz Rusya’yı Erzurum’a kadar gelen işgal ordularından tanıyoruz. Biz Rusya’yı Allahüekber Dağları'nda yitirdiğimiz 90 bin şehidimizden tanıyoruz. Biz Rusya’yı 94-ten 96’ye kadar iki yılda katlettiği 300 bin Müslüman Çeçen’den tanıyoruz. Biz Rusya’yı Bosna’da işlediği katliamlardan hatırlıyoruz. Bizler başından beri Rus emperyalizmine de karşı çıktık. Doğu Türkistan’ı yok eden Çin emperyalizmine de karşı çıktık. Ama sizler sürekli yalanlarınızla bu Müslüman halkın tepesinde balyoz sallamaya devam ettiniz. Ey Kemalistler, ey Ulusalcılar, ey Sekülerler, Laikler, sizin Rusya’dan ve onun işgalcilerinden hiçbir farkınız yok. Son olarak şunu söylüyoruz. Emperyalizm yenilecek, İslami direniş kazanacak.”

Topluluk açıklama sonrası olaysız dağıldı.

(BB)