Turgutlu Posta İşletmesi’ned görevli evli, bir çocuk babası R.Ö., bugün saat 17.00 sıralarında, işyeninin çatısına çıkıp, intihar girişiminde bulundu. R.Ö. çatıda başına tabanca dayayıp, "Gazeteciler gelsin. Elimde çok sayıda belge var" diye bağırmaya başladı. Bunun üzerine meslektaşları polisi arayıp, durumu bildirdi. Yanına kimseyi yaklaştırmayan R.Ö. polislere zor anlar yaşattı. Bir ara kendisini ikna etmek için itfaiye aracıyla yukarı çıkmak isteyen polislere sinirlenen R.Ö., "Yaklaşmayın, kendimi vururum" diye bağırdı. Bunun üzerine Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Veli Göçemen ile İlçe Emniyet Amiri Volkan Parıldar merdivenlerden binanın çatısına çıkıp R.Ö.’yü iknaya çalıştı. R.Ö.’nün kendisini ikna etmeye çalışan Emniyet Müdürü Göçemen’e, 8 ay önce Antalya’daki görev yaptığı posta işletmesinden amirleri ile tartıştığı için Turgutlu’da görevlendirildiğini belirterek, "Beni işimden etmeye çalışıyorlar" dedi.

Bunun üzerine Göçemen, psikolojik sorunları da olduğu öğrenilen R.Ö.’ye yardım sözü vererek, 40 dakika sonra elindeki silahlı bırakmaya ikna etti. R.Ö., elindeki tabancayı teslim etmesinin ardından çatıdan indirildi.

Turgutlu Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen R.Ö., ifadesine başvurulmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Öte yandan R.Ö.’nün elindeki tabancada mermi olmadığı ortaya çıktı. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.


----

R.Ö.: Refik Özdemir