Olay dün saat 17.00 sıralarında Melekbaba Mahallesi'nde meydana geldi. Kalkan ailesi kurban kesiminin ardından evlerine dönerken önleri daha önce aralarında husumet bulunan Mehmet Emin Tetik ve kardeşi Hamit Tetik tarafından kesildi. İddiaya göre Mehmet Emin Tetik’in pompalı tüfekle ateş açması sonucu Leyla Kalkan ile kucağındaki minik kızı Melisa Kalkan ağır yaralandı, baba Emir Kalkan ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. Hemen hastaneye kaldırılan Leyla ve Melisa Kalkan, doktorların tüm çabasına karşın hayatlarını kaybetti.

Leyla Kalkan ile kızı Melisa'nın cenazeleri, yapılan otopsiden sonra ailesine teslim edildi ve öğle namazının ardından Malatya Şehir Mezarlığı’nda gözyaşları arasında yan yana defnedildi.

5 AYLIK HAMİLE

Bir güvenlik şirketinde çalışan Emir Kalkan cenaze töreninde fenalaştı. Kalkan'a sağlık görevlileri müdahale etti. Bir kızının daha olduğu öğrenilen Leyla Kalkan’ın 5 aylık hamile olduğu belirtildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Cinayetten sonra kaçan Mehmet Emin ve Hamit Tetik kardeşler, Battalgazi ilçesinde saklandıkları evde suç aleti tüfekle birlikte yakalandı. İki kardeş, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.