Sağlık çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret, darp ve şiddet olaylarının artması üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle yapılan 'Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi' konulu seminerlerin ikincisi Çekirge Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, yaklaşık 100 sağlık çalışanının yanı sıra Hastane Başhekim Yardımcıları Ayşegül Kordan ve Serdar Erbek de katıldı.

Toplantıda sağlık çalışanlarına bilgi veren TDP Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yadigar Özkan Polat, sağlık çalışanlarına yönelik en çok fiziksel ve sözlü şiddet olaylarının yaşandığını vurguladı. Devlet hastanelerinde düzenledikleri seminerlerin son günlerde yoğun olarak şiddete maruz kalan sağlık çalışanları açısından oldukça faydalı geçtiğini belirten Polat, "Sağlık çalışanları ile halk arasında yaşanan bazı sorunlar üzerine böyle bir toplantı düzenliyoruz. Toplantılarımız diğer hastanelerde de devam edecek. Tüm kamu kuruluşları ve hastaneler halkın yanındadır. Halkla, kamu kurumlarının çatışması mümkün değildir. Bu çatışmayı önlemek için halkı bilinçlendirmek ve bu konuda eğitimler vermek bizim görevimizdir" dedi.

Sağlık personeline yönelik tehdit, hakaret ve saldırı konularının önlenmesi ile ilgili önemli bilgiler veren polis memuru Ertan Acar ise hastane personelinin, hasta ya da hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalmaları durumunda neler yapmaları gerektiğini anlattı.



SB(FK/SS)