Olay bu sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Üniversite Caddesi'nde meydana geldi. Yakın arkadaş oldukları belirtilen 34 yaşındaki Bülent Pekmez, 32 yaşındaki İsmail Aldemir, 31 yaşındaki Servet Bora, 23 yaşındaki Veysel Bora ve İsmail Yenilmezer arasında, çorbacıda tartışma çıktı. Alkollü oldukları belirtilen 4 kişinin tartışması, karşılıklı hakaretlerle kavgaya dönüştü. Kavga ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Polislerin gelmesi üzerine belinde ruhsatsız tabanca bulunan İsmail Yenilmezer, çorbacıdan çıktı. Polisler, yanında bir arkadaşı ile birlikte uzaklaşmaya çalışan İsmail Yenilmezer'in durmasını istedi. Yenilmezer, polislerin ikazına karşın ara sokağa girerek koşarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri de İsmail Yenilmezer'in peşinden koştu. Yenilmezer, bu sırada belindeki ruhsatsız tabancası çıkarıp atmak istedi. Ancak tetiğine dokunduğu tabanca ateş ve kurşunun sol koltuk altından girip kalbine isabet ettiği İsmail Yenilmezer, yere yığıldı. Yenilmezer, yanına gelen polislere "Vuruldum" dedi.

Ağır yaralanan İsmail Yenilmezer, polislerin çağırdığı 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Yenilmezer, burada doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Çevredeki güvenlik kameraları görüntüleri de incelendi. İsmail Yenilmezer polisler yanına gelmeden yere düşüyor. Tekrar kalkıyor ve ancak yere yığılıp kalıyor. Yanına gelen polislere de 'Vuruldum' diyerek yardım istiyor" dedi.

Ölen İsmail Yenilmezer'in, 4 ayrı yaralama olayı ile 'ruhsatsız tabanca taşımak'tan poliste suç kayıtlarının bulunduğu öğrenildi.