Olay, Süleymaniye Mahallesi'nde meydana geldi. Dün sabah işyerine gelen 49 yaşındaki Tosun Bayram, açmak istediği kapının kırık ve içerideki kasanın da yerinde olmadığını görünce durumu polise bildirdi. İhbar üzerine işyerine gelen polis, parmak izi incelemesi yapıp, şüphelilere ulaşmak için çalışma başlattı. Görgü tanığı bulamayan polis, hırsızlığı gerçekleştirenlere ulaşmak için çalışma başlattı.

Polis, içerisinde 2 Cumhuriyet altını, bir miktar para ve senetler bulunan kasayı çalanlar parmak izi araştırması sonunda tespit edildi. İşyerine girip kasayı götürenlerden birisinin hırsızlık suçundan sabıkalı Erdal Ç.'ye ait olduğu belirlendi. Polis, bunun üzerine Erdal Ç. ve çevresine yönelik çalışma yaptı ve kısa süre sonra hırsızlığın 3 kişi tarafından yapıldığını saptadı.

KASAYI TOPRAĞA GÖMMÜŞLER

Polis, evinde ve gidebileceği adreslerde bulunamayan Erdal Ç.'nin son zamanlarda akrabasına ait olan ve Süleymaniye Mahallesi'nin 2 kilometre uzağındaki bir bağ evine sık sık gittiği bilgisine ulaştı. Bu adrese giden polis, Erdal Ç.'yi gözaltına aldı. Suçlamaları reddeden Erdal Ç., olay yerinde parmak izi bulunduğunun söylenmesi üzerine suçunu itiraf etti ve hırsızlığı arkadaşları olan Sinan B. ve Ömer S. ile birlikte gerçekleştirdiğini söyledi. Polis, Erdal Ç.'nin itirafının ardından diğer 2 şüpheliyi de kent merkezinde yakaladı.

KASAYI TOPRAĞA GÖMMÜŞLER

Polis, sorguya aldığı 3 şüpheliye çalınan çelik kasayı nereye gizlediklerini sordu. Şüpheliler, çaldıkları kasayı bir yakınlarından ödünç aldıkları otomobile yüklediklerini ve Erdal Ç.'nin gizlendiği bağ evi yakınındaki boş araziye gömdüklerini söyledi. Polis bu bilginin ardından iş makineleri ile bağ evinin bulunduğu alana gitti ve şüphelilerin gösterdiği yerdeki çelik kasaya ulaşmak için çalışma başlattı. Bu sırada çalınan kasanın sahibi olan Tosun Bayram'da olay yerine gelip yapılan çalışmaları takip etti. İş makinesi tarafından yaklaşık 1 metre kazılan çukurun içerisinde çuvala sarılı haldeki kasaya ulaşıldı. Zorlandığı ama açılamadığı saptanan çelik kasayı, sahibi olan Tosun Bayram da, anahtarı ile denemesine rağmen açmayı başaramadı. Çelik kasa, incelenmek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. 

GÖRENLER CESET ARANIYOR SANDI

Polisin, karanlıkta iş makineleri ile yaptığı kazıyı görenleri de tedirgin etti. İlk etapta bölgede bir cinayet işlendiğini ve ceset arandığını zannederek endişelenen vatandaşlar, olayın hırsızlık olduğunu ve polisin arazide çelik kasa bulmaya çalıştığını öğrenince şaşkınlık yaşadı.

Çelik kasası çalınan Tosun Bayram da, polislerin kısa sürede hırsızlara ulaşmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Hırsızların çelik kasayı toprağa gömmelerine şaşırdığını anlatan Bayram, "Ben içindekileri aldıktan sonra kasayı bir yere atacaklarını düşünüyordum. Ama hem kasanın toprağa gömülmesi, hem de polisin bu kadar kısa zamanda olayı aydınlatması beni şaşırttı ve mutlu etti" diye konuştu. 



HK,AL (HK/RT)