Karabük Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Karadeniz'e bağlayan Bolu- Karabük yolunun Kemikli mevkiinde dün gece otomobilleri durdurarak sürücüleri ve araçtakileri dinlenme tesisinde çay içmeye davet etti. Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek için yola çıkan sürücülerin uykularının dağılması ve dinlenmelerini sağlamak amacıyla yapılan uygulamada, vatandaşlar dinlenme tesisinin bahçesinde oturarak ikram edilen çayları içti. Polis ayrıca vatandaşlara çikolata ve kolonya ikram etti. Polisler vatandaşlarla sohbet ederken, uyarıcı broşürler verdi. Bir süre dinlenen vatandaşlar daha sonra yollarına devam etti.  

Karabük Emniyet Müdürü Süleyman İlhan Acaröz, "Ramazan bayramı tatili nedeniyle yola çıkan sürücülerimizi kısa bir molaya davet ediyoruz. Bu molamızın amacı hem vatandaşlarımızın bayramlarını kutlamak, hem de seyahat edecekleri yol hakkında kendilerini bilgilendirmek. Özel araçlarıyla seyreden sürücülerimizin trafik kurallarına uymalarını, bilhassa yorgun ve uykusuz araç kullanmamalarını önemsiyoruz. Çünkü bayramlar mutlulukla yaşanır. Bayram seyahatlerinin mutlulukla, sevinçle sonuçlanmasını arzu ediyoruz. Umarım hiçbir sürücümüz bayram tatili münasabetiyle kullandığı aracı uykulu ve yorgun olarak kullanmaz" dedi.

Polislere teşekkür eden vatandaşlar ise "Her zaman ehliyet, ruhsat kontrolü ve cezalarla karşılaşıyoruz. Bazen böyle süprizlerle karşılaşmak hoşumuza gidiyor. Bayram öncesinde güzel bir uygulama" diye konuştu.


BD(MÇ/BT)