H.T.’yi telefonla arayan ve kendisini polis memuru olarak tanıtan bir kişi, "Çete elemanları kredi kartı ve banka hesap kartındaki paraları hesaplarına aktaracaklar. Şu an hesaplarınız boşaltılmak üzere. Bankadaki paranızı çekerek vereceğim hesap numarasına yatırın" dedi. Kendisini arayan dolandırıcıya inanan H.T., bir banka şubesine giderek hesabındaki 90 bin lirayı çekti. Bu sırada kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı ile telefonla konuşmayı sürdüren H.T.’nin uzun süren ve heyecanlı konuşmasına tanık olan Saraçlar Caddesi’nde görevli Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şubesi’nde çalışan Güven Timi polisi, kadının telefonun ucundaki kişi tarafından dolandırılmak istendiğini anladı. Polis memuru, kimliğini göstererek sessizce H.T.’nin yanına giderek sakin olmasını ve dolandırıcı ile parayı gönderecekmiş gibi konuşmasını istedi.

H.T.’ye telefonla konuştuğu dolandırıcı, PTT şubesine giderek verdiği hesap numarasına parayı yatırmasını istedi. Parayı yatırmak üzere olduğunu söyleyen H.T. telefonu kapattı. Ancak polisin uyarısı üzerine parayı verilen kişinin hesabına yatırmadı ve dolandırılmaktan kurtuldu.

Yapılan incelemenin ardından hesap numarasının O.A.'ya ait olduğu belirlendi. O.A.’nın yakalanması için polisin soruşturması sürüyor.



FK(LK/CK)