Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli sivil polis memurları Mahmut Mengiloğlu ve Cenk Yıldız, dün ‘rüşvet vermek' suçundan tutuklama kararı bulunan G.E.’yi sokakta görünce, polis kimliklerini göstererek gözaltına almak istedi. Ancak G.E. ve mahallede yaşayan çok kişi polislere tekme-tokat saldırdı ve buldukları kiremitleri fırlattı. Polislerin tabancalarını aldı.

Saldırganların arasında kalan polis memurlarını fark eden mahalledeki bazı kişiler, 155 Polis İmdat hattını arayarak olayı anlattı. Bunun üzerine mahalleye çok sayıda polis sevk edildi. Takviye ekiplerinin geldiğini gören saldırganlar ve hakkında tutuklama kararı bulunan G.E. kaçtı.

Ambulanslarla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıllan ve vücutlarının çeşitli yerlerinde aldıkları darbeler nedeniyle zedelenmeler oluşan polis memurlarına 5 gün iş göremez raporu verildi.

Asayiş Şubesi ekipleri ise, linç girişiminde bulunan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı ve G.E., G.Y., R.M., S.P., G.D., V.B., A.S., A.H., Y.T., T.T., H.A., E.P., 'Yağma, görevi yaptırmamak için direnme, kasten yaralama, suçu ve suçluyu övme, gözaltına alınan tutuklu ve hükümlünün kaçırılmasına imkan sağlama' suçlarından gözaltına aldı.

AİLELERİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Öğle saatlerinde 12 şüpheli polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri altında Edirne Adliyesi'ne getirildi. Şüphelilerin yakınları polislere tepki gösterdi ve sinir krizleri geçirdi. 

SERBEST KALDILAR

Savcılık, 12 kişiyi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Ancak mahkeme 11 şüpheliyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Yalnızca hakkında tutuklama kararı bulunan G.E., tutuklanarak Edirne Cezaevi'ne gönderildi.



FK(LK/AAA)