Kaza 28 Ekim 2011'de, D-400 Karayolu'nun 18'inci kilometresinde meydana geldi. Özel Çağ Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde hazırlık sınıfında okuyan Rabia Rana Çelik, yanında okul arkadaşları Ayşe Özülkü Haklıkul ve Yağmur Çinçik ile birlikte okula gitmek için 01 ARU 60 plakalı otomobiline bindi. İddiaya göre, derse yetişmek için aşırı hız yapan Çelik, radara yakalandı. Bir kaç kilometre ileride trafik polislerinin, radara yakalanan araçları durdurduğunu gören Çelik, durmak yerine yola devam etmek istedi. Söz konusu aracın yavaşlamadığını fark eden trafik polisi Recep Önder ise, Çelik'in kullandığı aracı durdurmak için ellerini kaldırdı. Panikleyerek fren yerine gaza basan Çelik de, Önder'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle havalanan Önder, yere düştü ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Adana Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından Önder'in cenazesi memleketi Osmaniye'de toprağa verildi. Kazada arkadaşı Yağmur Çinçik ile birlikte hafif yaralanan Rabia Rana Çelik ise tedavisinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.

AĞLAYARAK KENDİNİ SAVUNDU

Adana Cumhuriyet Savcılığı, soruşturmanın ardından 'bilinçli taksirle trafik polisinin ölümüne neden olmak' suçundan Çelik hakkında 9 yıl hapis istemli iddianame hazırladı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşmaya çıkan Rabia Rana Çelik, gözyaşlarına hakim olamadı. Uzun süre ağlayarak Önder'in yakınlarından özür dileyen Çelik, şöyle konuştu:

"Bilinçli bir suç işlemedim. İki okul arkadaşımla birlikte üniversiteye gidiyorduk. Geç kalmıştım. Radar aracını son anda fark ettim. Kısa süre sonra yolun dubalarla daraltıldığını gördüm. Hızımı azalttım ama trafik polisi bir anda önüme çıktı. Şerit değiştirmeme ve selektör yapmama karşın polis elini kaldırarak önüme atladı. Büyük bir panik yaşadım. Çarpmayla birlikte sol tarafa düştü. Öğrenciyim ve ben bir anneyim. Böyle bir olay yaşadığım ve yaşattığım için çok üzgünüm."

DURUŞMA ERTELENDİ

Kazaya karışan araçta bulunan ve hafif yaralanan Yağmur Çinçik, şikayetçi olmadığını belirterek Rabia Rana Çelik'in ifadesini doğruladı.

Ölen trafik polisi Recep Önder'in eşi Meliha Önder ise, "Sanıktan şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Duruşmaya katılan polis Recep Önder'in yakınları da hıçkıra hıçkıra ağladı.

Rabia Rana Çelik'in avukatları yüksek kefaletle tahliyesini isterken mahkeme heyeti olay yerinde keşif yapılmasına ve tahliye isteminin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi. Duruşma bitiminde Önder'in yakınları sanık ve sanık yakınlarına tepki gösterdi.