Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde geçen 23 Kasım'da meydana gelen olayda, bir hırsızlık şüphelisini gözaltına almak isteyen polis ekiplerinin tabancayla havaya ateş etmesine tepki gösteren mahalle sakinleriyle polis arasında çıkan arbede sırasında komiser H.G.'nin elindeki tabancadan çıkan mermi, Kenan Kapısız'ın başına isabet edip ölümüne neden oldu.

Üzerinden 10 gün geçmesine rağmen olaya şahit olan birçok kişinin ifadelerine başvurulmadığını ileri süren Kapısız'ın yakınları, "Olay günü polisin bizden aldığı ifade tutanakları ve adli tabiplikten verilen raporlarının hiçbirisi savcılık dosyasında yok. Birçok şahidin ifadesi alınmadı. Avukat aracılığıyla savcılıktaki dosyayı aldık ve birçok eskik olduğunu gördük" iddiasında bulundu.

'DELİLLER ORTADAN YOK OLDU' İDDİASI

Olayın üzüntüsünü yaşayan ve eşinin vurulduğu yerden ayrılamayan 30 yaşındaki Özlem Kapısız, "Olay günü eşim Kenan Kapısız ile evdeydik. Silah sesleri gelince eşim çocukları sordu. Ben dışarıdalar deyince eşim dışarıya çıktı ve silah ateşleyen kişiye 'Burada çocuklar var ateş etme' demeye kalmadı. Polis elindeki tabancayla eşime ateş etti ve eşim öldü. Eşimin öldüğü andaki deliller ortadan bir anda yok oldu. Ben eşimin ve çocuklarımın hakkını arıyorum. Adalet neyse yerini bulsun" diye konuştu.

GÖRGÜ TANIĞI: İFADE VERDİM, İFADEM YOK

Olayın meydana geldiği sokaktaki bir evde oturan 9 aylık hamile Nazan Göçeroğlu, "Ben olay günü evimin bahçesini temizlerken kızım da evin önünde oynuyordu. Sivil kıyafetli bir polis tabancasını çıkardı ve bir el ateş etti. Ben silah sesi üzerine sokağa çıktım ve polise sen kimsin neden silah atıyorsun diyerek tepki gösterdim. O sırada ölen Kenan Kapısız gelerek, 'Ağabey neden silah atıyorsun çocuklar var' dedi, polis bir el ateş etti ve Kenan Kapısız'ı başından vurdu. Bunlar benim gözümün önünde oldu. Ben gördüklerimi polisteki ifademde de anlattım ama savcılıkta ifademiz yok" dedi. Olayla ilgili ifade vermek istediklerini, ancak alınmadığını iddia eden Turgut Göçeroğlu, "Olayın birebir şahidiyim. Olay günü ve daha sonraki günlerde olayla ilgili ifade için Emniyet Müdürlüğü'ne gittik ama bizim ifademizi almadılar" diye konuştu.

Polise mukavemet suçlamasıyla sevk edildiği mahkemede savcılık tarafından serbest bırakılan Gürsel Göçeroğlu, "Oğlum ve kızlarım olay sırasında darp edildi. Hepsinin ifadeleri poliste alınmasına rağmen savcılığa bir tane dahi ifade tutanağı götürülmemiş. Alınan ifade tutanakları ortada yok. Bu nasıl iş anlayamadık. Devlet bizim gibi insanlara sahip çıkmıyor. Kendi devletinin memurunu haklı çıkarıyor. Bizde adalet istiyoruz" dedi.

MERMİ KOVANI OLAY YERİNDE İDDİASI

Arbede sırasında komiser H.G.'nin tabancasından çıkan bir mermi kovanının olay yerinde olduğunu iddia eden Kenan Kapısız'ın kardeşi Murat Kapısız, "Savcı gelsin bir daha araştırsın konuyu. Elimdeki polisin silahından çıkan merminin kovanıdır. Bunu yerde biz bulduk, bunu polis ve savcılık araştırmadı mı, görmedi mi?" dedi.

TUTUKLANIP SERBEST KALDI

Olayla ilgili tutuklanıp 10 gün sonra da serbest bırakıldığını dile getiren Ender Göçeroğlu, "Olayın bir numaralı sanığı olarak polise mukavemet suçundan, polisle aynı gün ben de tutuklanarak cezaevine gönderildim. Komiser H.G. benden önce serbest bırakıldı. Ben olayda polis tarafından darp edildim. Bu olayı savcılık da biliyor ama olay örtbas ediliyor. Cezaevine girdiğimde doktor tarafından darp raporu verildi. Bu konuda şikayet dilekçelerimi de sundum ama hiç kimse ilgilenmedi. Olay günü kuzenim Kenan Kapısız'ı vuran polis, olay sırasında 'Yaklaşmayın sizi de vururum' diyordu. Cezaevinden yeni çıktım, polisler hakkında şikayette bulunacağım" diye konuştu.

Uşak İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, konuyla ilgili açıklama yapmayacağını, olayın yargı sürecinde olduğunu dile getirdi.



YK(AÖ/SS)