Merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'nde devriye gezen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kendilerini fark edince kaçmaya başlayan hafif ticari aracın peşine düştü. Güney Yıldızı sitelerinde ara sokaklara giren otomobildeki zanlılar, izlerini kaybettirmek için kullandıkları aracı terk etti. Polisiye filmlerdeki sahnelerini aratmayan kovalamaca sonucunda aracı ferk eden şüpheliler farklı yönlere kaçmaya başladı. Zanlıların peşine düşen polisler, 21 yaşındaki Uğur Çevik'i kısa sürede yakalayıp gözaltına alındı.

Kaçan diğer zanlının ise, 15 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Murat Karataş olduğunu belirleyen ekipler, yakalamak için çalışma başlattı. Peşindeki polislere tabancayla ateş açan Murat Karataş, otomobilden birlikte indiği sanılan yanında bulunan ve kimliği öğrenilemeyen genç kızın kafasına silah dayayıp tehditler savurdu. Bu şekilde polislerin yaklaşmasını engelleyen Murat Karataş, aydınlatma lambası olmayan 14012 sokağa girip beraberindeki kızla birlikte gözden kayboldu.

Silahlı zanlının ateşle karşılık vermesi ve çatışma çıkması ihtimaline karşı, çelik yelek giyen bazı polisler uzun namlulu silahlarını alıp Murat Karataş'ın peşine düştü. Kaçan zanlıyı yakalamak için sokağa dalan resmi ve sivil polisler, tek tek evlere girip, dam ve merdiven boşluklarını aradı.

Yaşanan koşuşturma, mahalle sakinlerini de endişelendirdi. Olası çatışmaya karşı mahalle sakinlerini uyaran polisler, evlerine girmeleri için çağrıda bulundu. Ancak, başarılı olamadı. Havanın kararması üzerine, ekipler Murat Karataş'ı arama çalışmasını sonlandırıp bölgeden ayrıldı. Film izler gibi olup bitenleri seyreden mahalle sakinleri de evlerine girdi.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek sorgusu yapılan Uğur Çevik'in, bir hafta önce 60 bin lira değerindeki 3 ton kabuklu ceviz çaldığı tespit edildi. Uğur Çevik'in sorgusuna devam edilirken, Murat Karataş'ın yakalanması için ekiplerin çalışması sürüyor.  

FK (CK/SSA) (FOTOĞRAF)