Dalyan Maraş Caddesi’ndeki Diyarbakırlı Murat Harman’ın işletmeciliğini yaptığı üç katlı otelin giriş katındaki restorana önceki gün saat 18.30 sıralarında gelen yaklaşık 50 kişilik grup, taş, sopa ve demir çubuklarla saldırdı. Grup, camları kırıp restorandaki masa ve sandalyelere zarar verdi. Restoranın işletmecisi ve çalışanları üst katlara kaçtı. Restoran çalışanlarının, grubun üzerine yukarıdan molotofkokteyli atmasıyla gerginlik daha da tırmandı. Sayıları artarak yaklaşık 300 kişiyi bulan öfkeli kalabalığa jandarma ve polis müdahale etti. Jandarma, havaya iki el ateş ederek grubu dağıtmaya çalıştı. Güvenlik güçleri, oteli çembere alıp grubun içeri girmesine izin vermedi.

Bir süre otelin önünde bekleyişini sürdüren grup, daha sonra takviye ekiplerin de gelmesiyle yavaş yavaş dağıldı. Grubun dağılmasının ardından restoranın işletmecisi Murat Harman ve personeli, geniş güvenlik önlemleri altında binadan çıkartılıp güvenlikleri amacıyla bir kamu kuruluşunun misafirhanesine götürüldü. İki gündür misafirhanede tutulan Harman ve personeli, polis eskortundaki bir minibüs ile Dalyan’a gelip tekrar restoranın kapılarını açtı.

Daha sonra restorana Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Kıdemli Albay Fevzi Kurşun, Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Ortaca Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cumali Tosun, Dalyan Belediye Başkanı CHP'li Arif Sarı, Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakçı da gelip işletmeci Murat Harman ile yaklaşık iki saat süren bir görüşme yaptı. Kaymakam Gürdal ve yanındakiler, daha sonra restorandan ayrıldı. Kaymakam Gürdal, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakıp, "Dün valimiz gereken açıklamayı yaptı" demekle yetindi.

Restoranın işletmecisi Murat Harman ise "Şimdilik, diyecek birşeyimiz yok. İlerleyen günlerde bir açıklamada bulunabiliriz" dedi. Restorandaki temizlik ve tadilat çalışmalarına başlanırken, olayların tekrarlanma olasılığına karşı güvenlik güçleri caddede önemlerini sürdürdü.

Öte yandan, olaylara karıştığı belirlenen 12 kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltı sayısı 35’e yükseldi. Gözaltına alınanların polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Dalyanlılar, olayın Doğulu- Batılı kavgası gibi yansıtılmasının doğru olmadığını belirtirken kavganın iki işletmenin çalışanları arasında bir süre önce gürültü yüzünden yaşanan gerginlikle başladığını ileri sürdü.