E- 90 karayolunun Haymana kavşağındaki bir petrol istasyonu alanında bulunan içkili restoranın, daha önce alınan meclis kararı gereğince şehir dışına taşınmasına karar verildi. Söz konusu işletme sahibi, avukatı aracılığı ile meclisin bu kararına itiraz etti. İtiraz, belediye meclis toplantısında gündeme geldi ve partileri karşı karşıya getirdi.

CHP'li meclis üyesi Faruk Yavuz, AK Parti'nin yaşam alanlarına müdahale ettiğini öne sürdü. Yavuz mecliste yaptığı konuşmada, söz konusu yerin taşınmasının doğru olmadığını söyledi. Daha önce kendilerinin de destek verdiği birahanelerin taşınması konusunun ise ayrı değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yavuz şöyle dedi:

"Taşınılması istenilen yer karayolu kenarındaki petrol istasyonunun bünyesinde bulunan yer tertemiz bir işletmedir. Sırf AK Parti insanların yaşam biçimine müdahale ediyor diye burası kapatılmak isteniyor. Ben hoşgörülü bir ortamda bir kadeh rakı içeceğim, ama gidecek yer bulamayacağım. Bakınız askeri birlikler Polatlı'ya gelecek, üniversite gelecek. Bunların taleplerine nasıl cevap vereceksiniz."

'HER İÇKİ İÇENİ AYYAŞ MI GÖRÜYORSUNUZ'

AK Partili meclis üyesi Ali Öztürk ise CHP'li Yavuz'a hitaben konuşmasında, "Polatlı'ya gelecek askeri birliklerdeki görevli personel ile ilçeye kazandırılacak olan üniversite personelinin ayyaş olduğunu mu düşünüyorsunuz?" dedi. Tartışmaya diğer CHP'li üye Ali Sait Temurer de katılarak, "Siz her alkol alanı ayyaş olarak mı görüyorsunuz. Öyleyse camiye giden herkes dini bütün müdür?" diye sordu.

BAŞKAN ÇELİK: DÜNYANIN BİZE DAR EDİLDİĞİNİ ÇOK İYİ BİLİRİZ

Tartışmalar sert bir şekilde devam ederken, Belediye Başkanı AK Partili Yakup Çelik, söz konusu taşıma işlemlerinin daha önce bütün meclis üyelerinin ortak kararı ile yapıldığını ve tamamen yasal zemine dayandığını söyledi. Parti olarak kimsenin yaşam alanına müdahale etmediklerini, bilakis herkesin yaşam özgürlüğünün AKP güvencesi altında olduğunu savundu. Başkan Çelik, "Biz yaşam alanına müdahale nedir biliriz, ibadetimize, kılık kıyafetimize, işimizde evimizde yaşam alanlarına nasıl müdahale edildiğini, yargısız infazların yapıldığını, dünyanın bize dar edildiğini çok iyi biliriz. İçkili mekanların şehir dışında daha özenli bir yere taşınması ile ilgili kararı hep birlikte verdik, biz de bunu yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından söz konusu içkili restoranın taşınmasına ilişkin karara yapılan itiraz CHP ve DP'nin hayır, MHP'nin çekimser, AK Partili'lerin ise kabul oyuyla reddedilmiş oldu.



MÖ(AY/COŞ)