Tunceli'ye 15 kilometre uzaklıktaki Samanlı Mezrası yakınlarında yol kesen ve patlayıcı yerleştirdikleri TIR'la barikat kurarak kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için dün gece ve bu sabah erken saatlerde helikopterlerle bölgeye çok sayıda özel eğitimli jandarma ve komando birlikleri indirildi. Elazığ 8'inci Kolordu komutanı Korgeneral Orhan Akbaş'ın olay bölgesine gelerek bizzat yönettiği operasyonda, teröristlerin bulunduğu değerlendirilen yerler ve mağaralar top atışları ile vuruldu.

PKK'lıların yolda gasp ettikleri ve kilolarca patlayıcı yerleştirip bomba düzeneği kurduğu TIR, bugün saat 14.00 sıralarında infilak etti. TIR patlamanın şiddetiyle havaya uçarken, patlayıcının zaman ayarlı düzenekle mi yoksa uzaktan kumanda düzeneği ile mi infilak ettirildiği henüz belirlenemedi.

TEPEYE BOMBALI TUZAK

Samanlı Mezrası yakınlarında bomba düzenekli TIR'ın konulduğu yola hakim tepede 3 ayrı noktaya PKK'lılar tarafından tahrip gücü yüksek patlayıcı tuzaklandığı ortaya çıktı.

Operasyon için sevk edilen askerlerin helikopterden indikten sonra fark ettiği 3 ayrı bombanın tek düzeneğe bağlandığı, hem basma düzenekli hem de uzaktan kumandalı olduğu belirlendi. Gelen bomba uzmanı ekip 3 ayrı noktaya konulan patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

Güvenlik birimlerinin bölgede operasyonları devam ederken PKK'lıların başka noktalara da bomba düzeneği yerleştirme ihtimaline karşı, Jammer'ler gönderildi.

PKK'lıların dün yol kesip patlayıcı yerleştirdikleri TIR'la barikat kurarak kapattıkları Tunceli- Erzincan karayolu bugün saat 16.00'dan itibaren kontrollü olarak trafiğe açıldı.



FD(GG/ESM)