Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah saatlerinde Siirt ve Diyarbakır başta olmak üzere İstanbul, Mersin, Yalova, Uşak, Ankara ve Antalya olmak üzere 8 ilde daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Siirt'te polisin operasyonlara giderken, açılmayan kapılarda kullanılmak üzere ellerinde balyoz olduğu görüldü.

Siirt'te Özgür Öğrenci Derneği, üniversitelilerin kaldığı Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurdun da aralarında bulunduğu adreslere yapılan operasyonlarda toplam 32 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda el yapımı patlayıcılar, molotof kokteylleri, örgütsel dokümanlar ele geçirilirken, bilgisayar hard disklerine el konuldu.

Ele geçelen patlayıcı ve molotofların nevruz etkinlikleri sırasında kullanılacağı belirtildi. Diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin de Siirt'e getirileceği öğrenildi. Siirt'teki operasyonların sürdüğü ve gözaltına alınanların sayısının artabileceği kaydedildi.