Lojistik Destek Merkezi'nde görevli muhasebe görevlisi ve veznedar saat 12,30 sıralarında Pendik Şeyhli Mahallesi'ndeki bir bankadan para çekerek, banka önündeki 34 VJ 8149 plakalı şirket aracına bindi. Bu sırada yanlarına gelen silahlı bir kişi, veznedar ve muhasebe görevlisine biber gazı sıkıp otomobildeki içinde 95 bin TL. bulunan çantayı aldı. Silahlı gaspçı yaya olarak kaçmaya başlarken, bu kez de yoldaki bir otomobili yine silah tehdidiyle sürücüsüyle birlikte gasp etti. 27 KE 308 plakalı aracını muayene istasyonundan çıkaran sürücü Atınç Işıkçı'yı tehdit eden zanlı, aracı sürmesini söyledi. Bu sırada gasp edilen muhasebe görevlisi ve veznedar da araçlarıyla gaspçıyı takibe başladı. Takip, Ramazanoğlu Mahallesi, Kaynarca Caddesi üzerinde 2 aracın kaza yapması ile son buldu.

Muhasebe görevlisi İsmail Pamukçu ve veznedar Yaşar Taylan'ın içinde bulunduğu 34 VJ 8149 plakalı otomobil,  zanlının gasp ettiği araca arkadan çarptı ve bu araç kaldırıma çıktı. Silahlı gaspçı elinde para dolu çanta ile otomobilden inip yaklaışık 200 metre ilerdeki 34 AGO 85 plakalı başka bir otomobille kayıplara karıştı. Kazada hafif şekilde yaralanan veznedar Yaşar Taylan hastaneye kaldırılırken, yanındaki İsmail Pamukçu ile gasp edilen otomobilin sürücüsü Atınç Işıkcı, polise olayla ilgili bilgi verdi. Görgü tanıkları, "Silahlı kişi otomobili gasp edilip paralarla birlikte kaçtı. Kaza yaptıktan sonra kaçarken iş yerinin güvenlik görevlisi arkadaşa silah doğrulttu. Başka bir araçla kaçtı" dedi.

Polis emniyet şeridi çekerek olay yerini güvenlik çemberine alırken olay yeri inceleme ekipleri, araçlar üzerinde parmak izi çalışması yaptı. Soygun sırasında tek kişi olduğu öğrenilen zanlının kaçarken kullandığı araçta başka birinin olup olmadığını araştırılıyor. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.


(BB) (FOTOĞRAF)