Soğuksu Semti'nde bulunan kapalı pazaryerinin çatısı, önceki gün akşam saatlerinde üzerinde biriken karın ağırlığına dayanamayarak çöktü. Enkaz altında kalarakyaşamını yitiren 2 pazarcı kadından 3 çocuk annesi Fatma Sarıoğlu için Zonguldak merkeze bağlı Kaleoğlu Köyü'nde cenaze namazı kılındı.

KIZI, BAŞKAN AKDEMİR'E TEPKİ GÖSTERDİ

Cenazeye katılan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, namaz öncesi Fatma Sarıoğlu'nun, Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde çalışan eşi 29 yıllık itfaiye eri Hüseyin Sarıoğlu'na başsağlığı dileğinde bulundu. Bu sırada evden çıkan Fatma Sarıoğlu'nun kızı Sevil Sarıoğlu, Başkan Akdemir'e tepki gösterdi. Almanya'da çalışan ve annesinin cenazesi için köye gelen Sevil Sarıoğlu, "Pazarı kapattırmayan adamı çağırın bana. Sinirimi alacağım. O pazaryerinin altında kalan, can veren kadının kızıyım ben. Pazaryerini kapattırmayan adam gelsin. Yıkılacağını bile bile kapattırmayan adam gelsin" diyerek Başkan Akdemir'in üzerine yürüdü. Babası ve diğer yakınları tarafından engellenerek sakinleştirilmeye çalışılan Sevil Sarıoğlu, "Sakin olamam ben. Annem gitti benim" diyerek ağladı.

Başkan Akdemir de, "Bırakın bağırsın, canı yanmış, annesini kaybetmiş nihayetinde. Kolay değil. Bir şekilde tepkisini gösterecek" diyerek Sevil Sarıoğlu'nu tutan yakınlarını uyardı. Yakınlarının sakinleştirdiği Sevil Sarıoğlu, daha sonra eve götürüldü.

Cenazenin evden çıkarılması sırasında da Fatma Sarıoğlu'nun eşi Hüseyin, kızları Sevil, Selma ve itfaiye eri oğlu Serdar Sarıoğlu gözyaşlarını tutamadı. Selma Sarıoğlu, evin önünde okunan dua sırasında annesinin hırkasını tabutun üzerine koydu. Hüseyin Sarıoğlu ve çocukları, tabutun başında gözyaşı döktü. Fatma Sarıoğlu'nun cenazesi, öğlen köy meydanında kılınan cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Pazaryerindeki enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, hasar tespit çalışmaları ise tamamlandı. Kazada 88 esnafın, 522 bin lira maddi zarara uğradığı belirlendi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, esnafın zararının karşılanması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı'na başvuruda bulunduklarını, olayla ilgili Zonguldak Valiliği'nin de idari soruşturma başlattığını söyledi. Özel maden ocaklarında çalışan maden işçilerinin de destek verdiği enkaz kaldırma çalışmalarında bazı esnafların tehlikeye rağmen pazaryerindeki eşyalarını toplamaya çalışmaları ise dikkat çekti.

MÜHENDİSLER 'TEHLİKE YOK DEDİ' İDDİASI

Zonguldak Pazarcılar ve Sebzeciler Odası Başkanı Süleyman Özdoğan da, kazadan önce belediyeden gelen mühendislerin pazarda inceleme yaptığını ve 'Tehlike yok' dediklerini ileri sürdü. Özdoğan, "Belediyenin mühendisleri, 'Tehlike var' deseydi, bu pazar açılmazdı, biz de açtırmazdık. Daha fazla zayiatımız olmadığı için şükrediyoruz" dedi.



EE,DS(EE/COŞ)