Olay, geçen çarşamba günü saat 09.15 sıralarında merkez Meram İlçesi Melihşah Mahallesi'ndeki çarşamba semt pazarında meydana geldi. Yaklaşık 50 esnaf, kapalı pazar alanında yer olmadığı iddiasıyla, açık alana tezgahlarını kurmak istedi. Zatıba ekipleri de izin vermedi. Zabıta ve pazarcılar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve Çevik Kuvvet ekibi geldi. Polis ve zabıta, pazarcılara tezgahlarını kaldırmaları konusunda uyarıda bulundu. Pazarcıların uyarıları dikkate almaması üzerine, zabıta tezgahları kaldırmak istedi. Pazarcılar da engel olmak isteyince arbede çıktı. Çıkan arbedede pazarcılardan bazıları, tezgah kurmada kullandıkları demir çubuklarla zabıtaya saldırdı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ekipleri, biber gazı, kalkan ve copla pazarcılara müdahalede bulundu. Pazarcılaran kasaları devirmesi sonucu sebze ve meyveler yerlere saçıldı. Bazı pazarcılar arkadaşlarını sakinleştirmek isterken, bazıları da demir çubuk ve sebzeleri polisin üzerine fırlattı. 

Güçlükle sona erdirilen olayda 15 kişi gözaltına alınırken, demir çubukla saldırıya uğrayan Meram Belediyesi'nde görevli zabıta memuru Alı Erkan, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde sol kolunda kırık saptanan Erkan'a 45 gün iş göremez raporu verildi.

Sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 14'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Demir çubukla zabıtaya saldırdığı iddia edilen Harun K. ise 'kasten adam yaralama ve kamu görevlisine mukavemet' suçundan çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

'BABAM HAKSIZ YERE TUTUKLANDI'

Tutuklanan pazarcı Harun K.'nın bir kuyumcuda satış elemanı olarak görev yapan oğlu Ali K. ise ''Babam haksız yere tutuklandı. Çünkü, arbedenin yaşandığı tezgan babamın satış yaptığı tezgah. Babam, tezgahın çadır ve demir çubuklarını tutmak isterken, o sırada başka bir pazarcı, zabıta görevlisine demir çubukla vuruyor. Polis de biber gazıyla müdahale ediyor. Sonra pazarcılar etrafa kaçışıyor. Olay sırasında babamın elinde de demir çubuk bulunduğu için babam tutuklandı. Avukatımız aracılığıyla, tutuklanmasına itirazda bulunacağız'' dedi.



TY(İA/CK)