Bodrum'da, ETC Telekomünikasyon Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ricasıyla Mobese sisteminin yer altına döşenmesi sırasında yapılan çalışmada, Gümbet'e giden ana su hattının patlaması Myndos Kavşağı ve Emin Anter Bulvarı'nı felç etti. Firma yetkilileri Mobese kablolarını yer altına döşemek için sabah 10.00'da Myndos Kavşağı'nda kazma işlemine başladı. Ancak bir süre sonra Gümbet Mevkii'ne giden ana su hattı borusunu patladı. Kavşağa akan tonlarca su, araç sahipleri ve yürüyen vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı vatandaşlar karşıya geçiş sırasında ayakkabılarını çıkartarak çıplak ayakla sulardan geçmek zorunda kaldı. Melika Duyar "Arkadaşlarımla hastaneye gidiyordum. Zaten hastayım. Ayakkabılarla sudan geçmek yerine, çıkartarak geçmek istedim. Ayakkabılarda ıslanınca hastalığım daha da çok artacaktı. Her yıl böyle rezillikler yaşıyoruz. Yetkililerin artık vatandaşları düşünmesi gerek" diye konuştu.

Bodrum Belediyesi Zabıta Ekipleri ile Bodrum Su ve Kanalizasyon İşleri Sorumlusu Esat Kaplan arızayı yerinde inceledi. Kaplan, "Çalışmayla belediyemizden izin alan firma, tüm Gümbet'i besleyen ana hat borusunu patlattı. Suyun şuan gelişini tamamen kestik. Tahliyesini gerçekleştirdikten sonra kazarak tamir edeceğiz" dedi.

ETC Telekomünikasyon Sanayi Ticaret A.Ş. Ege Bölge Temsilcisi Umut Çoruh, meydana gelen patlamadan dolayı üzgün olduklarını belirtti. Çoruh, "Biz şirket olarak Bodrum'da başka bir iş için bulunuyorduk. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Gümbet Kavşağı ve Konacık Kavşağı arasında Mobese sistemlerinin olmadığını belirterek, bizden yeraltına döşenmesi için ricada bulundu. Tamamen imece usuluyle gerçekleştirdiğimiz çalışma sırasında, arkadaşlar su borusunu patlatmış. Bizler de oldukça üzüldük. Belediye işini bitirdikten sonra çalışmaya devam edeceğiz" konuştu.



SŞ(İÖ/BT)