Son yılların gündeme en çok gelen rahatsızlıklardan biri olan panik atak, Söke Kadın Meclisi’nin düzenlediği konferansta ele alındı. Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu’nda düzenlenen konferansta Aydın’ın tanınmış psikiyatristi Dr. Yalçın Yılmaz konuşmacı olarak yer aldı. İstatistiklere göre panik atak rahatsızlığı olanların teşhis konuluncaya kadar çeşitli şikayetlerle en az 10 doktor gezdiğini belirten Dr. Yalçın Yılmaz, hastaların doktor doktor gezdikten sonra ikna olduklarını söyledi. Panik atak hastalarının en çok ifade ettiği şikayetlerin çarpıntı, uyuşma, bulantı, baş dönmesi olduğunu anlatan Dr. Yılmaz, "Çekmeyen bilmez, yaşayan bilir ve yaşayan için zor bir durumdur" dedi.

Anksiyete bozukluk rahatsızlıklarının içinde en zorlayanının panik atak olduğunu dile getiren Dr. Yılmaz, "Elbette hastalarda görülen çeşitli şikayetlerin her biri doğrudan panik atağa bağlanamaz. Fiziki rahatsızlıklarla birlikte de panik atak görülebilir. Bu nedenle görülen şikayetlerin her biri dikkate alınmalı ve tetkikleri yapılmalıdır" diye konuştu.

Panik atağın 1980’li yıllarda hastalık konusu olarak tıbbi sıralamada yerini aldığını belirten Dr. Yılmaz, bu rahatsızlığın erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görüldüğünü söyledi.



NM(İÖ/CK)