Denizli’nin Güney İlçesi’ni Türkiye’nin en önemli şaraplık üzüm üretim bölgelerinden biri haline getiren Pamukkale Şarapçılık, bölgeye yaptığı yatırımın karşılığını ürettiği şarapların başarılarıyla almaya başladı. Pamukkale Şarap’ın Kalecik Karası, Şiraz ve Cabarnet Shavignon üzümlerinden ürettiği Anfora Trio, İngiltere’de Marks&Spencer mağazalarında satışa sunuldu ve iki ay gibi kısa bir sürede yoğun ilgi gördü. İngiltere’nin iki önemli gazetesinin yazarları tarafından haftanın şarabı seçildi.

Pamukkale Şarapçılık Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tokat, Denizli'de düzenlediği basın  toplantısında Angora Trio’nun İngiltere’nin en önemli marketler zinciri Marks&Spencer’da en çok satan şaraplardan olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Tokat, Marks&Spencer marketler zincirinin az satan 15 şarabı tasfiye etmesi nedeniyle reyonuna koymak üzere Türkiye’nin 7 firmasından 6’şar şarap ürünü istediğini belirterek, “Bu şaraplar uzun süren araştırmalar ve müşteri testlerine tabi tutuldu. İngiltere’de 700’den fazla şubesi olan Marks&Spenser, bu test ve araştırmaların sonrasında kırmızı şarap reyonu için Türkiye’den Anfora Trio’yu tercih etti. İki ay içinde marketler zincirine yeni giren 15 yeni şarabın içinden sıyrılmayı başaran Trio yeni ürünler arasında en çok satan şarap oldu. Trio, ikinci sıradaki şarabın satışının iki katına ulaştı” dedi.

Yasin Tokat, kaliteli şarabı en ekonomik fiyatla pazara sunma çabalarının sonuç verdiğini belirterek, Trio’nun geldiği noktanın kendileri için tarif edilemez bir övünç kaynağı olduğunu söyledi. Tokat, Trio’nun İngiltere’nin önemli yayın organları Observer, The Guardian ve İndependent yazarları tarafından iki kez 'Haftanın Şarabı' seçildiğini belirterek, “Pamukkale Şarap olarak İngiltere pazarında payımız artıyor. Her geçen yıl şaraplarımız İngilizler tarafından daha fazla tercih ediliyor. İngiltere, Almanya, Fransa, Danimarka ve Hollanda’ya şarap ihraç ediyoruz. Yıllık 3 milyon şişe olan üretimimizin 250 bin şişesini ihraç ediyoruz” diye konuştu.