İZBAN A.Ş. Yönetimi, geçen hafta yasal zemini olmayan eylem yaptıkları gerekçesiyle iş akitlerini tazminatsız, cep telefonu mesajıyla feshettiği 13 makinistle bir araya geldi. Daha önce, yazılı bir bildiri yayımlayarak İzmir halkından özür dileyen banliyö hattında çalışan makinistler, bu kez de İZBAN A.Ş. Yönetim Kurulu’ndan af istedi. İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş ve Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev’in görüşme isteklerini kabul ettiği makinistler, öğle saatlerinde İZBAN’ın Çiğli’deki Genel Müdürlük Binası’na toplu halde geldi. Görüşme istekleri kabul edilen makinistler, yaklaşık 45 dakika süren toplantıda İzmir halkından af istediklerini yönetim kuruluna iletirken, özür dileyerek işe dönüşlerini istedi. İZBAN A.Ş. Yönetim Kurulu, 13 makinistin yeniden işe girişlerinin yapılmasını sağladı. Görüşmenin hemen sonrasında resmi kıyafetlerini teslim alan 13 makinist, müjdeli haberi önce aileleriyle paylaştı, ardından da işbaşı yaptı. 13 makinist daha önce eylem gerçekleştirdikleri yerde bu kez bir basın açıklaması yaparak, İZBAN A.Ş. Yönetimi’ne teşekkür ederken şöyle dedi:

"Bayrama, ailelerimizle birlikte mutlu giriyoruz. İzmir halkına yaşattıklarımız için tekrar özür dileriz. Toplu iş sözleşmeleriyle ilgili süreç devam ederken ve Yüksek hakem Kurulu’ndan çıkacak kararı beklerken böyle bir hareket yapmamamız gerekiyordu. Yönetim kurulumuza anlayışlı davranışı için teşekkür ederiz."

İZBAN A.Ş. Genel Müdürü Sabahattin Eriş de makinistlerin genç ve heyecanlı olmalarından kaynaklanan, yasal olmayan bir süreçten geçtiklerini vurgulayarak, "Makinistlerimizin, İzmir halkından özür dilemeleri çok önemli. Kurban Bayramı öncesinde makinistlerimizin yeniden dönüşlerine karar verirken ailelerine de müjde vermelerini sağladık. Makinistlerimiz adına İzmir halkından tekrar özür dileyerek bu aile içi sorunu noktaladık" dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev ise 15 Ekim günü olanların kent halkını olumsuz yönde etkilediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu sıkıntıları aşmak için elimizdeki tüm olanakları kullanırken Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ile birlikte önlemler aldık. Yaşanan süreçte aldığımız bir karar da buna sebep olan 13 sürücümüzün iş akitlerinin feshedilmesi oldu. İzmir’de yaşanan bu sıkıntıdan dolayı her şeyden önce İzmir halkının affına gereksinim vardı. Bizimle görüşme talep eden ve İzmir halkından aflarını isteyen 13 makiniste, İzmir halkının büyüklüğünü bir kez daha anlattık. Sonuçta İZBAN A.Ş.’ye geri dönüşlerini sağladık. İZBAN A.Ş., arkasındaki iki büyük gücün varlığıyla İzmir’e yakışan kurumsal bir yapıdır."



UB(İÖ/İD)