Eskişehir Plevne İl Özel İdare İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Öznur Uluişden, 4 Eylül 2010 tarihinde Çankaya Mahallesi'ndeki evlerinden Porsuk Spor Salonu'ndaki hentbol antrenmanına gitmek için ayrıldı. Bir daha kendisinden haber alınamayan Öznur'un, 10 gün sonra Kent Ormanı'nda toprağa gömülü cesedi bulundu.

Öznur'un cinayet şüphelisi olarak yakalanan Ali Haydar Körmeçli polislere, "Onunla ilişkiye girmek istedim, ancak erken boşalmam nedeniyle amacıma ulaşamadım. Öznur beni babasına ve amcasına söyleyeceğini belirtince, onu ellerimle boğdum. Cesedin çabuk çürümesi için de üzerindeki giysilerini çıkartıp toprağa gömdüm" dedi.

CEZAEVİNDE KENDİNİ ASMAK İSTEDİ

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ali Haydar Körmeçli, konulduğu Eskişehir H Tipi Cezaevi'nde tuvaletindeki su borusuna kendini asarak intihar etmek istedi. Ancak infaz koruma memurları tarafından son anda kurtarıldı. Körmeçli can güvenliği nedeniyle Ankara 2 No'lu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

Tutuklu sanık Ali Haydar Körmeçli ile olayı gizlediği öne sürülen tramvay özel güvenlik görevlisi tutuksuz sanık 36 yaşındaki Adnan Avcu'nun yargılanmalarına bugün Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Ali Haydar Körmeçli katıldı, diğer sanık Adnan Avcu ise katılmadı.

Öldürülen Öznur Uluişden'in babası Recep Uluişden duruşma başlamadan önce mahkeme salonunda fenalaşınca dışarı çıkartıldı.

SUÇSUZ OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Sanık Ali Haydar Körmeçli duruşmada suçsuz olduğunu öne sürdü. Körmeçli, "Ben suçsuzum. Suçu işlemedim. Suçu işleyenler elini kolunu sallayarak sokakta geziyor. Yalanlarla dolanlarla beni içeriye attırdılar. Beni tahliye edin suçluları ortaya çıkartayım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuklu sanık Ali Haydar Körmekçi'yi 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ile cezalandırdı. Heyet ayrıca Körmeçli'ye cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak ve suç delillerini gizlemek suçundan da 22 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti tutuksuz sanık özel güvenlik görevlisi Adnan Avcu'nun ise beraatına karar verdi.

KADIN PLATFORMU'NDAN EYLEM

Adliye önünde toplanan Eskişehir Kadın Platformu üyesi bir grup kadın 'Başka Öznur'lar olmayacak' yazılı pankart açıp 'Kadın cinayetlerini durduracağız' diye slogan attı. Grup adına basın açıklamasını Çilem Kayabaşı şöyle konuştu:

"Yaklaşık bir buçuk yıldır Öznur için adalet istedik. Her duruşmada Öznur'u aramayanlardan, bir buçuk yıldır katiline ceza vermeyenlerden, kadın cinayetlerine ortak olan devletin tüm kurumlarından bu adliye önünde hesap sorduk. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyorduk. Mahkemeden istediğimiz yönde karar çıktı. Kadın katilleri, hak ettikleri cezaları almak zorundadır. Bundan sonra da kadın cinayetlerinin takipçisi olacağız."

ERKEK GARSONDAN KÖPEKLİ EYLEM

Kadınların basın açıklamasına lokanta garsonu olduğu belirten Kenan Durbak da destek verdi. Kenan Durbak, Rottweiller cinsi köpeği 'Helen'e "Kadın şiddetine hayır, O daha bir çoCuktu" yazılı giysi giydirmesi dikkat çekti. Durbak ayrıca "Ben de bir kadınım. Ben de bir anneyim" yazısı ve köpeği Helen'in fotoğrafının yer aldığı bir de pankart açtı.



KA(EK/COŞ)