İzmir Valisi Kıraç'ın, Dikili Kaymakamlığı'nın isteği üzerine 8 yıl 4 ay hapis cezası alan Belediye Başkanı Osman Özgüven'in görevden alınması için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazdığı öğrenildi.

Eski ilçe garajının satışı ve belediyeye araç alımı ihalelerine fesat karıştırdığı gerekçesiyle Bergama Ağır Ceza Mahkemesi verilen toplam 8 yıl 4 ay hapis cezası Yargıtay 5. Dairesi tarafından onanan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in görevden alınması için süreç başladı. Edinilen bilgiye göre İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Dikili Kaymakamlığı'nın isteği üzerine Özgüven'in belediye başkanlığı görevinden alınması için İçişleri Bakanlığı'na yazı yazdı. İçişleri Bakanlığı'nın ise kararını on gün içerisinde vereceği belirtildi.

İzmir Adnan Menderes Hava Limanı'ndan 14 Kasım günü çıkış yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in avukatlarına henüz resmi bir tebligat yapılmazken, Avukat Muhittin Üstündağ verilen cezanın siyasi bir karar olduğunu ileri sürdü. Özgüven'in siyasi hedef olarak görülmüş olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Üstündağ, "Görevden alınma süreci mahkeme kararından sonra işlemesi gereken rutin bir süreç. Dikili Kaymakamlığı'nın isteği üzerine İzmir Valiliği'nin böyle bir süreci başlattığını öğrendik. Ancak bu sürece ilişkin de gelen herhangi bir şey yok. Son karar İçişleri Bakanlığı tarafından verilecek" dedi.

TG(KÖ/SSA)