Erkekler Voleybol 1’inci Ligi’nde dün Yenişehir Belediyespor ile karşılaşan Gümüşhane Torul Gençlikspor Erkek Voleybol Takımı kafilesi maç sonrası Hüseyin Bakkal yönetimindeki 16 LB 494 plakalı otobüsle yola çıktı. Kafilenin bulunduğu otobüs, Doğalya Oteli’ne giderken saat 16.00 sıralarında Bursa-Mudanya Karayolu’nun Aydınpınar Kavşağı’na 1.5 kilometre uzaklıkta karşı yönden gelen bir araçtan 3 el ateş edildi. Plaka ve modeli tespit edilen araçtan açılan ateş sonucu mermilerden biri otobüste bulunan takımın aşçısı Bülent Özdemir'in oturduğu koltuğun üst tarafından girip karşı camdan  çıktı. Otobüste bulunan sporcuların korku ve paniğe kapılmasına neden olan olaydan sonra araç yol kenarına çekilerek güvenlik güçlerine haber verildi.

Voleybol takımı kafilesi başka bir otobüsle Doğalya Oteli’ne gönderilirken, polis ve jandarma ekipleri otobüs ve çevresinde kapsamlı inceleme yaptı. Olayda herhangi bir kasıt olmadığı ve yoldan geçen bir araçtan açılan ateş sonucu mermilerden birinin otobüse isabet ettiği belirtildi.

Geceyi Doğalya Otel’de geçiren Torul Gençlikspor kafilesi kahvaltının ardından Gümüşhane’ye gitmek üzere yola çıktı.

"YENİLGİN ARDINDAN İKİNCİ ŞOK YAŞADIK"

Üzerinden mermi geçen takımın aşçısı Bülent Özdemir, olay sırasında büyük korkuya kapıldığını belirterek, "İyi oynadığımız bir karşılaşmayı yenik olarak tamamladık ve ardından ikinci bir şoku kurşunlara hedef olarak yaşadık" dedi.

Kurşunun kafasının üzerinden geçerek camı kırdığını kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

"Kurşun sesi hala kulaklarımda. Kırılan cam parçaları da üzerine düştü. Vuruldum diye yere kapandım çokta korkmuştum çünkü ilk defa böyle bir şey başımıza geliyor. Terör gündemde olduğu için ben buna terör diyorum, belki de değildir ama güpegündüz silahların patlaması insanın aklına başka bir şey getirmiyor. Allah’a şükürler olsun yaşıyoruz."

"MAGANDA KURŞUNU OLABİLİR"

Kulüp Başkanı Evren Özdemir de, kafileden hiç kimsenin burnunun bile kanamamasına sevindiklerini söyledi. Bir maganda kurşununa hedef olduklarına inandıklarını belirten Özdemir, "Kimdir, nedir, neden kurşun attılar bilmiyoruz. Mudanya Emniyet ve jandarma komutanlığı bu konuda araştırmalarını ve incelemelerini sürdürüyor. Bizlere bir şey olmadığı için mutluyuz. Kafilemizden birinin başına bir şey gelse altından kalkamayacağımız ve düzeltemeyeceğimiz çok olaylar cereyan edebilirdi. İnşallah başka takımların başına da böyle üzücü olaylar gelmez" dedi.

Başkan Özdemir, bazı bazı organlarında otobüsün hedef alınarak tarandığı gibi yazılar çıktığını, ancak bunun gerçekle ilgisi olmadığını kaydetti. Özdemir, “ Takımımız üzerlerindeki bu büyük şoku atlattı. Moralleri de yerinde, yani her hangi bir sıkıntı yok. Biz şimdi önümüzde bulunan Sivas maçına odaklandık ve bu karşılaşmayı düşünüyoruz bizim için önemli olan da bu" dedi.

Takım Kaptanı Alper Aydın ise, "Otobüsümüz seyir halindeyken bir patlama sesi duyduk. Cam kırılarak arkadaşlarımızın üzerine düştü. Cam parçaları yanımızdan geçen motosiklet sürücüsünün üzerine de geldi. Silah sesi duyuldu. Ancak, nereden geldiğini görmedik. Motosiklet sürücüsü de 3 el silah sesi duyduğunu söyledi. Karşı tarafta bir zeytinlik var. Ya oradan geldi, ya da başka bir araçtan ateş açıldı"  diye konuştu.



TA(FK/İD)