Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi’nin, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve 10 belediye çalışanı hakkında iki ayrı davadan açılan ihaleye fesat karıştırma suçundan verilen 8 yıl 4 ay hapis cezasını onama kararının ardından, Özgüven’e gelen destek Dikili sınırlarını aştı. Başta Yunanistan’ın Midilli Adası’nın eski ve yeni yöneticileri olmak üzere çeşitli ülkelerden destek mesajları gelirken, Başkan Özgüven’in oğlu Evren Özgüven babası hakkında, “Kaçtı, firar etti” diyenlere tepki gösterdi.

Babasının kaçmadığını dile getiren Evren Özgüven, “Babam 15 günlük izinde. 20 yıldır izin kullanmıyor, izinlerini birkaç gün ile geçiştiriyordu. Babam kaçmadı. Bize henüz yapılan bir tebliğ yok, onama bilgisi sadece öğrenilmiş bir bilgi. Babam yurtdışına çıkmış olabilir. Ben sadece art niyetli olarak 'kaçtı' diyenleri ayıplıyorum” dedi.

Başkan Özgüven ile birlikte toplam 10 belediye çalışanının da cezaya çarptırıldığını sözlerine ekleyen Evren Özgüven, “Babamla birlikte Meclis Üyeleri Bülent Karataş, Sedat Öcal, komisyonda bulunan Yazı İşleri Müdürü Canan Işık, Zabıta Müdürü Cemal Durmaz, Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, Emlak Müdürü Ahmet Karataş, memurlar Halil İbrahim Takın ve Reşat Akdoğan da ceza aldı. Ancak onlara da henüz bir tebligat yok. Dolayısıyla kaçan da yok” diye konuştu. Bu arada ceza alanlar arasında bir bürokratın daha olduğu ancak mahkeme safhasında isim karışıklığı yüzünden gerekçeli kararın beklendiği belirtildi.

DESTEK TÜRKİYE SINIRLARINI AŞTI

Dikili’de dün CHP milletvekilleri, CHP’li belediye başkanları ve Dikililerin katıldığı destek mitinginin ardından Özgüven’e gelen desteğin Türkiye sınırlarını aştığı öğrenildi. Özgüven Ailesi’nin telefonları kilitlenirken başta Yunanistan’ın Midilli Adası olmak üzere Japonya’dan bile destek mesajları geldi.

MİDİLLİ’DEN GELDİLER “BİZİ DE ALIN” DEDİLER

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e destek olmak için Midilli’nin Ayaparaskevi eski Belediye Başkanları Apostolos Komninakos ile Aleksandros Evangelinos ile Ege’de Bir Arada Varolma Derneği Siniparksi üyeleri Dikili’ye geldi. Dernek üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in eşi Meltem Gönenç ile birlikte Özgüven’in eşi Ayşe Özgüven’i ziyaret etti.

Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ile birlikte konukları Dikili Belediye Başkanlığı Makamında karşılayan Ayşe Özgüven ile oğlu Evren Özgüven, gelen desteklerden, ziyaret ve aldıkları yüzlerce mesajdan dolayı onur duyduklarını belirtti. Ziyaret sırasında Ayaparaskevi’nin eski Belediye Başkanları Apostolos Komninakos ile Aleksandros Evangelinos “Osman bizim eski dostumuzdur. Yaptığı her şeyde ona kefiliz. O bir barış adamıdır. Türk Yunan dostluğunun öncüsüdür. Onun bu yapısını tüm dünya bilmektedir. Yaşanan bir skandaldır, düzeltilmedir” diye konuştular.

Midilli’den gelen ziyaretçiler üzerinde Dikililerin dün yapılan mitingde yakalarına taktıkları 'Bizi de alın' sloganı bulunan döviz açtı. Türkegül Kocaoğlu ile Meltem Gönenç ise yaşananlar karşısında üzgün olduklarını ve yaşadığı bu zor ve sıkıntılı günlerde Ayşe Özgüven’i yalnız bırakmayacaklarını dile getirdiler.

Bunların yanı sıra geçtiğimiz yıllarda Özgüven’e Barış Ödülü veren Japonya’dan Hiroşima ve Nagazaki Barış Gönüllüleri de destek mesajları gönderdi.