Taştepe Köyü'nde yaşayan 3 çocuk babası Veli K., saat 13.00 sıralında, Kınık Aşağı Mahalle'deki Milli Egemenlik Parkı'nda torunlarını salıncakta sallayan eşinin amcası Naki Şenay ile karşılaştı. Veli K., av tüfeğini 16 ay önce işinin ortadan kaybolmasından sorumlu tuttuğu Şenay'a doğrultup, peşpeşe 2 el ateşledi.

TORUNLARININ GÖZÜ ÖNÜNDE CAN VERDİ

Torunları Zuhal Şenay (5) ve Baki Şenay'ın (4) gözü önünde bacağından vurulan Şenay, yere yığıldı. İddiaya göre, Veli K., yerde acı içinde kıvranan Şenay'ın başına dayadığı tüfeğini 3 el daha ateşledikten sonra kaçtı. Şenay, olay yerinde yaşamını yitirdi. Silah sesini duyan çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Şenay'ın cenazesi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Şenay'ın Menemen İlçesi'ndeki şirkette şoför olarak çalıştığı ve bayram tatili için perşembe günü oğlu Baki Şenay'ın yanına geldiği öğrenildi. Olayın şokunu yaşayan 2 çocuk ise jandarma tarafından babaları Baki Şenay'a teslim edildi.

TESLİM OLDU

Cinayetin ardından kaçan Veli K., Taştepe Köyü'ne giden jandarma ekiplerine suç aleti tüfeğiyle teslim oldu. Veli K., 10 Haziran 2011 tarihinde katıldığı bir televizyon programında çocuklarınının annesinin ortadan kaybolmasından, eşinin ailesi ve yakınlarını sorumlu tutmuştu. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

 

CŞ (AÖ/RT)