Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük ve 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Alaeddin Örsal ile birlikte öğle saatlerinde askeri helikopterle Şanlıurfa'ya geldi. 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndaki pistine inen Orgeneral Kıvrıkoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Şanlıurfa Valiliği'ne geldi. Geniş güvenlik önlemi alınan ziyarette, Vali Celalettin Güvenç tarafından karşılanan Orgeneral Kıvrıkoğlu, polis mangasını selamlayıp şeref defterini imzaladı. Daha sonra komutanlar Vali Celalettin Güvenç ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

'HER HABERE İNANMAYIN'

Ziyarete ilişkin gazetecilere açıklama yapan Orgeneral Kıvrıkoğlu, sınır birliklerini denetlediklerini belirterek, "2 Ordu Komutanımızla beraber birliklerimizi denetliyoruz. Hudut birliklerimizi ziyaret ediyoruz. Bu vesileyle Şanlıurfa'dayım, Sayın Valimizi ziyaret ettim. Daha önce Suruç ve Mürşitpınar'a gelmiştik bu bölgede, diğer grup birliklerimize de bakıyoruz. Kara Kuvvetleri birliklerimiz her zamanki gibi kendisine tebliğ edilen her türlü görevi yapma kabiliyetine sahiptir. Bize tebliğ edilen her görevi yapmaya çalışıyoruz. Şanlıurfa'da bulunan tugayımız da göreve hazırdır. Ben Şanlıurfa'da bulunmaktan ve valimizi ziyaret etmekten son derece mutluyum" dedi.

Bölgede askeri hareketliliğe yönelik soruları yanıtsız bırakan Orgeneral Kıvrıkoğlu, bir gazetecinin bugün gazetelerde yer alan, sınır birliklerindeki termal kameraların çalışmadığı yönündeki soruyu ise, "Biz birliklerimiz denetliyoruz her şey gayet normal. Duyduğunuz her habere inanmayın" diye yanıtladı.

SURİYE SINIRINDAKİ BİRLİKLER DENETLENECEK

Orgeneral Kıvrıkoğlu yaptığı açıklamanın ardından; beraberindeki komutanlar, Vali Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve askeri yetkililer ile yaklaşık 1 saat süren basına kapalı toplantıya katıldı. Toplantının ardından valilikten çıkan Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun, helikopter ile Suriye sınırında bulunan Ceylanpınar, Akçakale ve Suruç ilçelerinde denetleme yapacağı öğrenildi. Orgeneral Kıvrıkoğlu'nun ayrıca Ceylanpınar ilçesinde Suriyeli mülteciler için kurulmasına devam edilen 20 bin kişilik çadır kampı da havadan inceleyeceği bildirildi.



(HK/AAA)