Marmaris İlçe Turizm Danışma Müdürlüğü’nde 3 yıldır memur olarak çalışan Leyla Cinbolat, geçen cumartesi günü ilçeye bağlı Orhaniye Köyü’ndeki evinin ikinci kat balkonuna yıkadığı battaniyeyi asmak için çıktı. Balkon pervazlarına battaniyeyi astığı sırada dengesini kaybeden Cinbolat, yaklaşık 4 metreden beton zemine çakıldı. Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kafa travması teşhisi konulan Cinbolat tedaviye alındı. Cinbolat, verdiği yaşam savaşını bugün kaybetti.

Hiç evlenmeyen ve arkadaşlarıyla aynı evde kaldığı öğrenilen Cinbolat’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine durum ailesine bildirildi.

İSTEĞİ YERİNE GETİRİLDİ

Gaziantep’te yaşayan ve olayı öğrenince Marmaris’e gelen Leyla Cinbolat’ın ablası Tülin Cinbolat, sağlığın organlarını bağışlamak istediğini söyleyen kardeşinin isteğini yerine getirdiklerini belirtti. Abla Cinbolat, "Olayı ev arkadaşından öğrendik ve hemen Marmaris’e geldik. Bugün beyin ölümünün gerçekleştiği haberini aldık. O, sağlıklı olduğu günlerde hep organlarını bağışlamak istediğini söylerdi. Biz de isteğini yerine getirme kararı aldık. Kardeşimiz bizim için ölmedi. O yanımızda olmayacak ama biz hep onunla beraberiz. Organlarının başka hayatları ayakta tutması bizim için mutluluk kaynağı olacak. Kardeşimizin birer parçasını taşıyacak olanlar da bizim kardeşimiz olacak" dedi.

İZMİR’DEN EKİP

Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Tolga Çakmak, Leyla Cinbolat’ın tedavisi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Uzman Dr. Çakmak, "Bugün hastayı dört doktor arkadaş muayene etti. Muayeneler sonucunda beyin ölümünün gerçekleştiği saptandı. Ardından aileye organ bağışı yapmak isteyip istemediklerini sorduk. Kabul ettiler ve gerekli belgeleri doldurdular. Biz de tüm yazışmaları İzmir Organ Bağış Merkezi ile yapıyoruz. Hastanın zarar görmeyen korneası, böbrekleri, kalp ve ciğerleri İzmir’den ambulans helikopterle gelen ekip tarafından alınacak, uygun hastalara nakledilecek" diye konuştu.